Web Analytics

Polițiștii argeșeni au dus alimente oamenilor fără adăpost

de | 9.01.2022 15:20 | Actualitate

Polițiștii argeșeni iau parte la proiectul ,,Ceaiul de duminică seara”, alături de partenerii din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență în Educație Argeș, precum și reprezentanți ai celorlalte arme ale M.A.I., jandarmi și pompieri argeșeni. Acțiunea este dedicată persoanelor fără adăpost și constă în oferirea unor pachete cu mâncare și ceai.

„Astăzi (duminică, 9 ianuarie, n. red.) ne-am propus să venim în ajutorul celor mai puțin favorizați de soartă, prin oferirea unor pachete cu mâncare și a unei băuturi calde.

În același timp, am urmărit și latura activă a atribuțiilor polițienești, prin aceea că cei cărora le este adresat acest gest fac parte din rândul persoanelor fără adăpost, categorie predispusă atât victimizării, cât și săvârșirii de fapte antisociale.

În asemenea context, discuțiile cu aceștia au decurs mult mai firesc, iar sfaturile polițiștilor au fost primite mai ușor.

Citește și Distracția de la botez întreruptă de jandarmi, la Mioveni

De asemenea, pentru cei cu anumite afecțiuni medicale, am avut alături un reprezentant S.M.U.R.D., care a efectuat o evaluare primară a stării de sănătate.

În perioada sărbătorilor, mulți argeșeni au găsit de cuviință să facă gesturi de binefacere, dar, în cadrul acțiunilor pe care le-am desfășurat, am învățat că oamenii aflați în nevoie trebuie ajutați constant și fără vreo ocazie sau vreo sărbătoare.

Citește și Pitești. Bărbat reținut după ce a bătut un tânăr de 19 ani, în curtea unei școli

Ne dorim ca cetățenii să fie deschiși la acțiuni umanitare, pentru că nevoile acestor oameni sunt permanente.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Sursă foto: IPJ Argeș

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii