Polițiștii argeșeni au donat sânge și plasmă

de | 25.03.2021 13:39 | Actualitate

Polițiștii argeșeni au celebrat Ziua Poliției Române (25 martie – Buna Vestire) prin donare de sânge și plasmă la Centrul de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești. Au donat sânge cei care nu se încadrează în grupele de risc și au donat plasmă cei care au avut coronavirus în trecut. Campania a început în luna martie, astfel că nu este prima acțiune de acest fel a polițiștilor din Argeș. 

„În contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române (25 martie – Buna Vestire), ne-am dorit să aducem o veste bună celor aflați în suferință, oferind sângele nostru. Prin acest gest, ne dorim să demonstrăm împreună că viața are prioritate, indiferent de situație.

În alți ani, de Ziua Poliției, erau organizate expoziții și parade, însă contextul epidemiologic actual a schimbat tradiția și ne-a impus să celebrăm altfel această zi. Astfel, polițiștii argeșeni s-au mobilizat și au donat sânge și plasmă.

Citește și Ploliția Română, sărbătorită de Buna Vestire

Campania de donare de sânge a fost demarată în rândul polițiștilor argeșeni în luna martie, timp în care zeci de polițiști au donat sânge, dar și plasmă.

Ținând seama de recomandările specialiștilor, au putut dona sânge numai polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc privind infectarea cu virusul Sars-Cov 2, (nu desfășoară activități directe cu publicul și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge). De asemenea, cei care au trecut prin această afecțiune, au donat plasmă.

Citește și Cine este argeșeanul care a inițiat provocarea militară „55km în 48h. Aleargă pentru sănătate!”

Nu este prima acțiune de acest gen a polițiștilor argeșeni din ultimul an, perioadă dificilă pentru toată lumea, în care solidaritatea, dar mai ales responsabilitatea, atât individuală, cât și socială, pot face diferența.

În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești, din str. Negru Vodă nr. 43.

Pentru programarea la donare, precum și pentru verificarea condițiilor de donare, puteți folosi și aplicația Donorium, ce poate fi descărcată gratuit de la link-ul: https://www.donorium.ro/descarca”, a transmis IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii