Un agent principal de poliție rutieră din orașul Vișeu de Sus, județul Maramureș, a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiuni de corupție. Polițistul a încheiat acord de recunoaștere în data de 9 iulie, cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, recunoscând astfel că a primit bani de la un bărbat care transporta lemne ilegal și pe care l-a anunțat de prezența altui echipaj de poliție.
În acordul de recunoaștere a vinovăției se arată că agentul de poliție, în timpul serviciului, a primit de la martorul denunțător 150 de lei. Ulterior, a acceptat și promisiunea unei cantități de lemne în valoare de aproximativ 1400 de lei. În schimbul lemnelor trebuia să nu-și îndeplinească îndatoririle de serviciu, respectiv să nu constate efectuarea transportului de lemne fără documente de proveniență, dar și să permită efectuarea în continuare de transporturi ilegale de lemne.
„De asemenea, inculpatul, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a permis, în mod repetat aceluiași martor denunțător, accesul la informații nedestinate publicității, referitoare la prezența unui echipaj de poliție în zona în care acesta efectua un transport de material lemnos, fără documente de proveniență, dar și pentru coordonarea transporturilor ilegale de masă lemnoasă, fără documente de proveniență, pe care acesta le efectua.
Totodată, inculpatul, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a omis să constate săvârșirea unei contravenții de către o altă persoană care conducea un autoturism pe un drum public și nu a aplicat sancțiunile contravenționale corespunzătoare, inclusiv măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.
Citește și Două românce, mamă şi fiică, scandal uriaş în America pentru un loc de parcare
Agentul a fost cercetat în stare de arest preventiv, fiind stabilită pedeapsa principală de 3 ani sub supraveghere timp de de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 acte materiale), folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (3 acte materiale) și abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
De asemenea, s-a dispus interzicerea exercitării unor drepturi, precum și obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Maramureş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, respectiv obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul unei primării din județul Maramureș, pe o perioadă de 90 de zile.
0 Comentarii