Web Analytics

Polițist local din Pitești reținut pentru abuz în serviciu și lipsire de libertate

de | 21.06.2019 12:49 | Actualitate

Un agent din cadrul Poliției Locale Pitești a fost reținut pentru abuz în serviciu și lipsire de libertate și dus în arestul IPJ Argeș. În după-amiaza zilei de vineri 21 iunie va fi prezentat la Tribunalul Argeș, cu propunere de reținere pentru 30 de zile.

Dosarul a fost deschis ca urmare a plângerii unui șofer, care a sesizat Poliția și Parchetul că un poliţist de la Poliţia Locală Piteşti l-ar fi agresat. Şoferul a povestit că, săptămâna trecută, era la volanul maşinii sale, pe o stradă din Piteşti, când a fost blocat în trafic de un echipaj format din doi poliţişti locali. A fost scos din maşină şi încătuşat. După imobilizare, şoferul a fost dus la sediul Poliţiei Locale Piteşti, unde, spune acesta, unul dintre agenţi l-a lovit de mai multe ori. Șoferul a depus la dosar şi un certificat medico-legal.

Polițistul local este acuzat de abuz în serviciu din cauză că nu avea dreptul să blocheze şi să oprească un vehicul în trafic şi de lipsire de libertate pe motiv că l-ar fi ţinut pe conducător, fără temei legal, mai mult timp.

Conform atribuţiilor de serviciu, poliţiştii locali nu au voie să oprească autovehicule în trafic, decât în situaţia în care şoferul circula ilegal pe un drum cu sens unic.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii