Web Analytics
scris miercuri, 02.10.2024

Poliția Locală Pitești. Controale și amenzi de 88.000 lei în septembrie

Polițiștii locali piteșteni din cadrul Serviciului Control Construcții, Mediu și Activități Comerciale au desfășurat, în luna septembrie, 650 activități de control.

Poliția Locală Pitești. Controale și amenzi de 88.000 lei în septembrie

Citește și: Căutat de greci, depistat la Curtea de Argeș. Pentru ce are mandat de arestare

Verificările au vizat respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal, privind buna desfășurare a actului de comerț, atât în piețe, cât și în zonele adiacente, precum și verificarea unităților de alimentație publică și a acordurilor de ocupare a domeniului public.

De asemenea, au fost derulate controale privind respectarea normelor de protecție a mediului înconjurător, pe domeniul public și privat al municipiului Pitești, fiind vizat în special modul de depozitare a deșeurilor menajere la platformele de gunoi, cât și respectarea regulilor de precolectare selectivă a deșeurilor din carton.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Pitești, ca urmare a sesizărilor și a verificărilor din teren, peste 35 de împrejmuiri improvizate au fost desființate de pe domeniul public, „deținătorii de imobile având obligația să nu construiască împrejmuiri improvizate pe străzi și în vecinătatea blocurilor de locuințe, să nu cultive legume și zarzavaturi în jurul blocurilor și să refacă spațiile verzi afectate, aparținând domeniului public”. Sancțiunea contravențională pentru aceste abateri este cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, conform H.C.L. nr.283/2021.

Conform sursei citate, în perioada 1-30 septembrie, polițiștii locali au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.000 de lei. Totodată, au fost aplicate 5 măsuri complementare de suspendare a activității de alimentație publică (servire băuturi) în mai multe săli de jocuri din Pitești, conform O.G. nr. 99/2000, pentru lipsa autorizației emise de autoritatea publică locală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Acțiunile de acest fel vor continua.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...