Web Analytics

Poliţia Argeş are Comandant! De ce-l prefer pe Tudorel de la Teleorman

de | 20.09.2018 14:00 | Opinii

Cartelul de la Mărăcineni e în doliu. Îndelung percheziționatul și niciodată arestatul Stelică Crăciun și cumnatul său Nicolae Dascălu, primarul de la Mărăcineni, au coborât steagul în bernă. Flacăra centenarului nu mai arde la Mărăcineni, s-a transformat săraca în Lumânarea centenarului și abia mai pâlpâie. Iar balastierele din zonă nu mai excavează pietriș, au trecut direct la producția de colaci pentru parastas. Și asta de când mult căutatul în coarne Gabriel Gherghe s-a făcut de râs la examenul pentru ocuparea postului de inspector-șef al IPJ Argeș, unde a luat cinci și ceva, o notă la fel de mare precum alcoolemia pentru care șoferilor beți li se suspendă permisul de conducere. În dezvăluirile publicate de ziarul nostru despre fabrica de facturi false pusă pe roate la Mărăcineni pentru deducerea unor sume uriașe din TVA, denunțătorul Viorel Bolovan dă mai multe nume de șefi din Poliție, din București și din Argeș, pe care îi suna Stelică Crăciun spre a se întâlni în bezinării sau în alte locuri. Printre ele, și pe cel al comisarului-șef Gabriel Gherghe, cel învins acum la examenul pentru șefia poliției argeșene de Tudorel Pieleanu de la Teleorman. ”Crăciun şi cu Gherghe se întâlneau, de exemplu, în benzinării. La o întâlnire la OMV l-am dus chiar eu pe Crăciun. Au stat la o masă şi au vorbit”, dezvăluie negru pe alb denunțătorul Viorel Bolovan. Ce or fi avut de vorbit un polițist și un evazionist într-o benzinărie, numai comisarul-șef Gabriel Gherghe ne poate explica. Dacă poate! De un an și o lună fix de când a apărut articolul cu dezvăluirea lui Viorel Bolovan, alias Ciobică, om care susține că a fost ani buni săgeata în materie de evaziune a lui Stelică Crăciun și a cumnatului său, primarul Nicolae Dascălu, comisarul-șef Gabriel Gherghe n-a simțit nevoia să vină cu un punct de vedere, o replică, o dezmințire, ceva. Prin care să spună că nu e adevărat și că nu se întâlnea cu Crăciun. Iată ce spunea Bolovan și despre comisarul-șef Claudiu Scarlatache din IGPR, șeful Serviciului Investigarea Fraudelor pe țară și colaborator direct pe linie ierarhică al lui Gabriel Gherghe. Cităm: ”Un alt apropiat al lui Crăciun era șeful Economicului pe țară, de la poliţie, de la Bucureşti, Claudiu Scarlatache. Venea acasă la Crăciun, la grătar, la vânătoare… Lui Scarlatache i-am adus şi femei de la Curtea de Argeș. L-am sunat pe nepotul lui Crăciun, un fost luptător, taximetrist. Crăciun i-a cerut șase «bucăți». Nepotul lui Crăciun avea un Combi din ăla cu șapte locuri și a venit cu ele într-o oră. Una pentru Scarlatache, una pentru adjunctul lui şi pentru cine mai era acolo… Crăciun a plătit. A mai fost o tură la cabana de la Nucșoara, tot cu femei, care au fost plătite de patronul de la roca de piatră de la Câmpulung” (Jurnalul de Argeș din 31 august 2017- articolul ”Cartelul de la Mărăcineni. Denunţătorul rupe tăcerea”).
Cam ăsta e heleșteul de polițiști pe care-i pescuia Crăciun, când și unde voia, conform denunțului depus la DNA și Parchetul Argeș de către ”săgeata” Viorel Bolovan. Păi și atunci, întreb și eu malițios, când să mai aibă timp să învețe domnu’ Goe pentru examen, ca să-l învingă pe Tudorel al lui Carmen Dan, dacă el pierdea timpul prin benzinării cu Stelică Crăciun? Există un film celebru care rulează pe HBO și care se cheamă ”Black Mass”, ”Afaceri murdare”, în traducere, cu Johnny Depp în rolul principal. E un film autobiografic despre Whitey Bulger, șeful mafiei din Boston, care a figurat ca turnător al FBI vreme de aproape 20 de ani, răstimp în care a terorizat orașul. La adăpostul imunității conferite de statutul de colaborator al FBI, Bulger și-a lichidat toți adversarii și a umplut Bostonul de droguri. Livra polițiștilor informații despre adversarii lui și, în paralel, comitea crime ca să pună stăpânire pe piața neagră din oraș, bazându-se pe faptul că era protejat. În timp, a ajuns să facă sclavii lui din polițiștii cărora le livra informații, interesate și alea. Iar aceștia îi acopereau orice infracțiuni, ca să nu se afle că i-a transformat în complicii săi. În timp s-a aflat adevărul și agentul FBI care l-a protejat pe Bulger, devenind finalmente captivul acestuia, a fost condamnat la 40 de ani de pușcărie.
De ce am amintit acest caz real? Fiindcă, bineînțeles, orice asemănare cu Stelică Crăciun și sclavii lui din poliția argeșeană este pur întâmplătoare. Acum două săptămâni, în parcarea Stadionului ”Dobrin”, la un meci al lui FC Argeș, Stelică Crăciun m-a înjurat de mamă și m-a amenințat. Eu eram singur, el era în mașină cu un tip care conducea. Parcarea era plină de mașini, dar goală de oameni, fiindcă meciul începuse de o jumătate de oră. De ce am amintit acest episod? Fiindcă e bine să știm cu cine avem de-a face și despre ce vorbim. Poate și de aceea îl prefer pe Tudorel de la Teleorman la șefia poliției argeșene. Măcar nu se întâlnește cu evazioniștii prin benzinării, iar aceștia n-au curaj după aceea, simțindu-se protejați de poliție, să amenințe și să înjure ziariștii.
Gabriel Grigore

P.S.: Voi face plângere la Procuratură pentru amenințare, poate înțelege Stelică Crăciun că nu va fi protejat oricum. Ca o paranteză, interlopul de la Brăila acum regretă că i-a înjunghiat pe baschetbaliștii americani!

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii