Web Analytics
scris miercuri, 17.07.2024

Politehnica Bucureşti a anunțat că elevii se pot înscrie la facultate chiar dacă nu au primit încă diploma de Bacalaureat

Potrivit unui comunicat al Agerpres , măsura vine în sprijinul candidaţilor care se confruntă cu întârzieri în eliberarea acestor documente de către şcolile pe care le-au absolvit.

Politehnica Bucureşti a  anunțat că elevii se pot înscrie la facultate chiar dacă nu au primit încă diploma de Bacalaureat

“În contextul actual, mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar au raportat întârzieri în procesul de eliberare a diplomelor de Bacalaureat şi a adeverinţelor de absolvent. Pentru a le permite să participe la procesul de admitere, Politehnica Bucureşti a decis să permită înscrierea provizorie la facultate”, se arată în comunicat.

Citește și Regele Charles a acordat un titlu regal unei capre

Candidaţii care nu deţin încă diploma de Bacalaureat sau adeverinţa de absolvent vor putea depune o declaraţie pe proprie răspundere la momentul înscrierii prin care permit Politehnicii Bucureşti să aibă acces la datele din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), urmând să prezinte documentele oficiale imediat ce acestea vor fi disponibile. Această măsură temporară are scopul de a asigura un acces echitabil şi nediscriminatoriu la învăţământul superior pentru toţi candidaţii, explică universitatea.

Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti (UNSTPB) are ca termen limită de depunere a dosarului de înscriere data de 19 iulie. Politehnica Bucureşti organizează concurs de admitere pentru toate cele 21 facultăţi – 15 în Centrul Universitar Bucureşti şi 6 în Centrul Universitar Piteşti.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită