Web Analytics
scris joi, 04.07.2024

PoliAutoFest Pitești, o experiență captivantă pentru pasionații de automobile

Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Centrului Universitar Pitești – Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, anunță organizarea evenimentului PoliAutoFest@Pitești în perioada 06-07 iulie 2024, între orele 10:00-18:00.

PoliAutoFest Pitești,   o experiență captivantă pentru pasionații de automobile

PoliAutoFest@Pitești promite să fie o experiență captivantă pentru pasionații de automobile și nu numai. Evenimentul va include o serie de activități și demonstrații de interes:

  • Demonstrații de siguranță rutieră, susținute de renumitul pilot de racing Vali Porcișteanu, vor aduce în prim-plan tehnici și practici esențiale pentru conducerea în siguranță.
  • Spații expoziționale dedicate marilor constructori auto precum Dacia, Nissan, Peugeot, Citroën, Opel, Toyota și Jeep, unde vor fi prezentate ultimele noutăți și inovații din industria auto.
  • Demonstrații de inginerie inversă și prototipare rapidă (3D scanning și 3D printing), tehnici de vârf în domeniul ingineriei autovehiculelor, vor fi prezentate în detaliu.
  • Prezentarea sistemului portabil de măsurare a emisiilor la eșapament (PEMS), utilizat în testele de omologare de tip RDE – Real Driving Emissions. Aceasta activitate este realizată în colaborare cu Renault Technologie Roumanie și HORSE Romania.
  • Stand expozițional Pirelli, dedicat anvelopelor de Formula 1, unde vizitatorii vor putea afla mai multe despre tehnologiile utilizate în producția acestora.
  • Întâlniri cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, oferind oportunitatea de a discuta și învăța despre regulile și normele de siguranță.
  • Expoziție de autoturisme istorice, incluzând modele emblematice precum Dacia 1300, ARO și Oltcit, ce au marcat istoria autohtonă.
  • Discuții aplicate despre beneficiile utilizării combustibililor alternativi, susținute de reprezentanții Proeco Gas Systems.

Evenimentul va avea loc în parcarea din spatele Centrului Universitar Pitești, situată pe strada Târgul din Vale Nr. 1.

Citește și Doar 24 de beneficiari de ajutor pentru calculatoare

Prin intermediul acestui eveniment, Facultatea de Mecanică și Tehnologie, prin Școala de Ingineri de Autovehicule Rutiere (a treia ca vechime din țară, sărbătorind anul acesta 55 de ani de existență), își propune să contribuie la creșterea nivelului de înțelegere a importanței industriei auto pentru comunitatea locală. De asemenea, evenimentul vizează sensibilizarea opiniei publice în ceea ce privește necesitatea existenței unui învățământ superior de calitate în domeniul Ingineriei Autovehiculelor, la Pitești. Această inițiativă se înscrie în cadrul acțiunilor de responsabilitate socială asumate de instituție

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

A ieșit cu mașina în decor

Noaptea trecută, pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit cu două echipaje în cazul unui...

Ultimele articole

A ieșit cu mașina în decor

Noaptea trecută, pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit cu două echipaje în cazul unui...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită