Web Analytics

Podul din Poiana Lacului nu va fi reconstruit nici anul acesta

de | 17.10.2019 13:22 | Politica si Administratie

Au trecut cinci ani de când podul din comuna Poiana Lacului s-a surpat în urma inundațiilor. Podul este chiar pe Drumul Naţional 67 B, între Pitești și Drăgășani. Edilul comunei spune că autorităţile centrale au promis în nenumărate rânduri că vor rezolva problema. La două luni de la surparea podului, localnicii, în frunte cu primarul, au protestat, disperaţi că oficialii de la compania de drumuri nu le repară podul distrus de inundaţiile din 2014. Până să fie construită lucrarea actuală, un pod temporar, cu o singură bandă, localnicii au fost nevoiţi să ocolească 30 de kilometri.

„E în aceeași situație din 2014 până în prezent. Nu pot să vă spun nimic oficial, pentru că toate sunt ale CNDAIR-ului, ale Companiei Naționale de Drumuri. Eu doar știu că în fiecare primăvară vin și solicită autorizații de construcții. E al cincilea an consecutiv. Le scriu în fiecare an. Nu au dat un termen, ei spun ca îl fac mereu, dar nu se face. Cred că și locuitorii, și toți până la Drăgașani sunt nemulțumiți, toată lumea se întreabă ce se întâmplă. Noi am protestat și atunci au facut jumătate de pod, pod improvizat, se merge pe o bandă”, ne-a spus primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache.

3 gheorghe mihaita drumuri„S-ar putea face foarte rapid”

Directorul Secției Drumuri Naționale Pitești, Gheorghe Mihăiță, ne-a explicat că lucrarea provizorie a fost construită, în regim de urgență, de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri București. De atunci, însă, proiectul complet de restaurare este în litigiu. „Eu nu știu să fi început ceva lucrări la pod, pot să vă spun că acest proiect era într-un litigiu, era un constructor care câștigase licitația, compania de drumuri făcuse procedura de reziliere, constructorul a atacat decizia de reziliere. CNAIR a derulat acest proiect. Acestea sunt informațiile pe care pot să vi le dau în acest moment. Mai mult de atât nu știu. Este un pic complicată situația. Păcat că această lucrare nu este de mare valoare și s-ar putea face foarte rapid, dar, din păcate, acest litigiu ne- a adus în situația în care să nu putem să facem”, ne-a mai spus Gheorghe Mihăiță, șeful din Argeș al Drumurilor Naționale.
Secția de drumuri din Pitești se ocupă doar de întrețineri, plombări, reparații și are 116 angajați. Este cea mai mare secție din țară, cu peste 630 de km de drum. „Este secția cu cei mai mulți kilometri din țară și complicată, pentru că avem mai mult de jumătate din drumuri numai în zone de dealuri, munți”, a mai spus directorul Gheorghe Mihăiță.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii