Web Analytics

PNL îi cere primarului Ionică să folosească banii de Simfonie în lupta cu Covidul

de | 30.04.2020 13:09 | Politica si Administratie

În perioada 24-26 aprilie, în municipiul Pitești ar fi trebuit să se desfășoare cea de a 43-a ediție a Simfoniei Lalelelor, expoziția florală fiind anulată din cauza pandemiei. Conform proiectului, bugetul estimat pentru evenimentele din acest an a fost de 550.000 lei, cu tot cu TVA, bani care ar fi urmat să provină din bugetul local și o mică parte din sponsorizări. În baza devizului estimativ, 110.000 lei ar fi fost folosiți pentru cheltuielile cu hrana expozanților, a delegaților, pentru mese oficiale, 96.800 de lei pentru cazare și 343.200 lei pentru servicii artistice, precum scenă, sunet, lumini, artificii și publicitate. Având în vedere că aceste sume au rămas necheltuite, liberalii îi întreabă pe cei care conduc Primăria Pitești de ce nu au direcționat o parte din acști bani către lupta pentru combaterea coronavirusului.
“Solicit public domnului Cornel Ionică să le explice cetățenilor municipiului Pitești de ce nu a gândit nicio schemă de ajutor financiar în lupta cu coronavirusul, în condițile în care se găseau sute de mii de lei pentru efecte pirotehnice și de lumini. Acum domnul primar nu face decât să se scuze că se colectează greu taxele la bugetul local din cauza crizei și că vistieria locală este goală. Ipocrită scuză, din moment ce bani pentru evenimente și artificii ar fi fost găsiți cu lejeritate”, a declarat dr. Tiberiu Irimia (foto).
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. “Solicit public domnului Cornel Ionică să le explice cetățenilor municipiului Pitești de ce nu a gândit nicio schemă de ajutor financiar în lupta cu coronavirusul … ” . – Tara arde, baba se piaptana / sa se bage in seama … cand nimic nu are a spune ! Concret, nineaca, nu vorbe-n vant ; c-altfel viitoru’ se duce dreak ! Ori, nu conteaza ?!