Web Analytics

Platforma Mioveni a reluat lucrul. Ce fac cei de la Subansamble Auto şi Nidec. „Pe 12 mai ne întâlnim la lucru cu toţi cei 14.000 salariaţi de la Dacia”

de | 7.05.2020 13:28 | Economie

# Este promisiunea viceliderului sindical Ion Iordache

Începând de luni, 4 mai 2020, activitatea de la Dacia a fost reluată în proporție de aproximativ 80%. Adică 10.000 de angajați s-au întors pe platforma de la Mioveni, urmând ca, de săptămâna viitoare, uzina să lucreze la capacitate maximă cu cei 14.000 de angajați. Cum vede viceliderul de sindicat Ion Iordache reluarea activității la Dacia, dar și cum au reacționat societățile ”de pe orizontală” puteți citi în materialul următor.

„Încetarea activității la Dacia a dus la un rezultat bun în privința îmbolnăvirilor în Argeș ”

Ion Iordache, vicelider Sindicatul Autoturisme Dacia: ”Salariații sunt responsabili în ceea ce fac și respectă măsurile care au fost luate împotriva acestui coronavirus. În prezent se lucrează pe două schimburi și în curând se va lucra pe trei schimburi. Sper că salariații vor înțelege această situație legată de regulile de igienă și nu vom avea probleme. Regulile sunt acum respectate, dar indisciplina muncitorească și obișnuința sper să nu-și spună cuvântul, ca să trecem cu bine peste această perioadă. Consider că Dacia, una dintre cele mai mari fabrici din România, a luat cele mai bune decizii în privința încetării activității, ceea ce a dus la un rezultat bun în ceea ce privește situația îmbolnăvirilor în Argeș. În prezent, pe platforma de la Colibași lucrează 10.000 de oameni, urmând ca pe 12 mai să ne întâlnim la lucru cu toții, adică cei 14.000 de angajați… S-au luat măsuri de precauție foarte importante, printre care aș menționa masa la pachet, interzicerea fumatului în grup, apă la sticlă pentru fiecare salariat în parte etc. Acum responsabilitatea în acest sens trebuie să fie cuvântul de ordine printre toți salariații”.

3 gheorghe badea omulSubansamble Auto. ”Până pe 15 mai sper să ajungem la 80% din capacitate”

Gheorghe Badea, manager Subansamble Auto: ”Este un început promițător, dar trebuie să vedem cum merge piața în continuare și mă refer atât la industria auto, cât și la construcții și alte domenii. La Subansamble Auto este o notă în general optimistă. Până acum am avut o activitate de 20-30% din capacitate, urmează să ajungem în curând la 40-50% și treptat sperăm să ajungem la 80% până la 15 mai. La Subansamble, măsurile de igienă au fost luate așa cum cere legea, ceea ce a însemnat și costuri suplimentare. Vă dați seama că a fost vorba de igienizare, dezinfecție la utilaje și măsuri de igienă pentru personal…”.

Nidec. ”Revenim la lucru treptat, pe 11, 14 și 18 mai, în funcție de comenzi”

Florin Stănculescu, lider sindical Nidec: ”La noi s-a lucrat în toată această perioadă pe două benzi. Nu s-a întrerupt lucrul nici măcar o zi. Din păcate, așa cum am anunțat încă de anul trecut, vom avea 151 de disponibilizări exact de pe cele două benzi, care nu mai sunt profitabile. Până la sfârșitul lunii mai, 151 de oameni vor pleca acasă. Nu are nicio legătură cu coronavirusul! În afară de acești 151 de oameni, cei aproximativ 400 de angajați au fost în șomaj tehnic. Revenim la lucru treptat, pe 11, 14 și 18 mai, în funcție de comenzi. Vreau însă să precizez că reprezintă o mare și neplăcută lovitură disponibilizările despre care vorbeam… Am reușit să obținem 3-4 salarii compensatorii, de comun acord cu conducerea, pentru cei care pleacă. Oricum, am reușit să salvăm de la disponibilizare 23 de angajați de pe aceste benzi, fiindcă inițial erau propuse pentru disponibilizare peste 170 de persoane”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii