Web Analytics

Plan de selectare a deşeurilor la Câmpulung

de | 27.06.2019 13:31 | Politica si Administratie

În această săptămână intră în rândul lumii şi municipiul Câmpulung, aleşii locali fiind chemaţi să aprobe un plan de măsuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile. O problemă de care se va ocupa Compartimentul de protecţie a mediului din cadrul Poliţiei locale şi care este conformă, ca rezolvare, cerinţelor Uniunii Europene.

Propunerile în acest scop sunt simple, ca idee, şi au ataşate şi termene de îndeplinire. Astfel, până la finalul acestui an trebuie să se ajungă la un procent de 80% din populaţie informată şi conştientizată de obligaţia colectării selective în urma campaniilor de informare şi a acţiunilor de ecologizare la care să participe elevii câmpulungeni.
Al doilea obiectiv vizează creşterea cu 50% a gradului de colectare selectivă, tot cu implicarea elevilor, dar şi prin distribuirea în gospodării a sacilor pentru colectarea deşeurilor reciclabile.
Termenul este finalul lui 2020, la fel ca şi în cazul celui de-al treilea obiectiv, acela constând în devierea cantităţii de compost din gospodăriile individuale şi din deşeurile stradale provenite de la spaţii verzi prin depozitare la sursă, în procent de 50%, faţă de 15% în prezent.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii