Web Analytics

Plăcuţă comemorativă la Cheile Dâmbovicioarei, în memoria alpinistului Alexandru Halibei

de | 18.11.2021 12:52 | Actualitate

În luna septembrie a.c., un cunoscut alpinist argeșean a murit, Alexandru Halibei- cunoscut apropiaților ca Sașa, răpus de o boală la plămâni. Pe 20 noiembrie va fi adus un omagiu regretatului alpinist. O plăcuță comemorativă va fi montată în Cheile Dâmbovicioarei, la Turnuleț, aproape de Faleza Salvamontiștilor, la realizarea căreia au contribuit cei cărora Sașa le-a călăuzit pașii pe cărări de munte, colegi, colaboratori sau prieteni. Anunțul a fost făcut pe Facebook.
Alexandru Halibei era piteștean, dar avea și origini rusești și era vorbitor de limbă rusă. A fost ghid și salvator montan, dar și inginer, absolvent al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești. Era căsătorit și tată al unui băiat. Alexandru Halibei a fost în numeroase ascensiuni montane și a fost membru al Salvamont Argeș vreme de aproape 30 de ani.

Cu șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a fost pe Elbrus, în Caucaz, iar cu alpinistul piteștean Teofil Vlad a fost pe munți din Kenya, din Iran, din Georgia, din Alaska etc. Reamintim că, după moartea alpinistului, “Jurnalul de Argeș” a scris un amplu articol dedicat celui care a fost Alexandru Halibei, în care mai mulți oameni ai muntelui au vorbit cu admirație și regret despre Sașa și toți au spus același lucru demn de admirat, că zâmbea tot timpul, chiar și când era supărat.

Citește și La moartea unui mare alpinist. Cum şi-l amintesc colegii de la Salvamont Argeş pe Saşa Halibei

Citește și Doi argeşeni fac istorie în alpinism. Soţii Dinoiu au escaladat Aconcagua, cel mai înalt munte din emisfera sudică

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii