Web Analytics

Un alt „fiu” al Piteştiului a fost arestat pentru apartenenţă la mafia italiană

de | 22.11.2018 13:15 | Dezvăluiri

# Fabio Lanzafame, fost patron al Cazinoului „Premier Win” din Piteşti, a depus mărturie săptămâna trecută, la Tribunalul din Napoli, împotriva lui Nicola Inquieto # Lanzafame, cu afaceri în domeniul pariurilor on line şi sponsor al echipei de fotbal Siracusa din Serie C, s-a pocăit, alegând să colaboreze cu justiţia italiană
Săptămâna trecută, în Italia a avut loc un nou termen în procesul lui Nicola Inquieto, proces în care martor surpriză a fost un alt italian adoptat de Pitești, patronul Cazinoului Premier Win. Surpriză mai mult pentru jurnaliștii italieni, pentru că în municipiul nostru legăturile dintre cei doi italieni, Nicola Inquieto și Fabio Lanzafame, erau de notorietate. Prin 2013, când Italy Construcții construia masiv, Inquieto a vândut două blocuri către Grupul Premier. La scurtă vreme, Nicola s-a plâns în cercurile intime că Lanzafame l-ar fi păcălit. Însă trei ani mai târziu, în 2016, sicilianul a fost jefuit de 200.000 euro din vila lui din Pitești și s-a zvonit că ar fi fost mâna lui Inquieto, care și-a trimis oamenii să recupereze cât se putea din datorie. Iar aceștia i-au spart lui Lanzafame seiful. Cert este că acum, în anul de graţie 2018, Lanzafame a devenit martor-cheie în procesul pe care Direcția Antimafia i l-a făcut lui Inquieto. Sicilianul, colaborator de bază al Cosei Nostra și, mai nou, al justiției italiene, le-a ciripit anchetatorilor tot ce știa despre afacerile lui Inquieto la Piteşti. În acelaşi timp, Fabio s-a spovedit și despre cum a ajuns el să fie „victima” mafiei din ţara natală, ca sponsor al echipei de fotbal din Serie C, Siracusa și master al pariurilor online din Sicilia.

Jurnaliștii italieni: „Inquieto nu trebuie extrădat, pentru că legea în România nu prevede crimele de tip mafia”

Lanzafame, considerat apropiat al clanului Santapaola din Catania, a fost audiat de Tribunalul Napoli cu privire la contactele pe care le-a avut cu Inquieto, precum şi cu investițiile pe care le avea de făcut în România, la Pitești, orașul unde Nicola trăia și opera începând cu anul 2003. Cei doi afaceriști au avut și au multe afaceri în comun.
“În orice caz, Înalta Curte de Casație din România va decide dacă va acorda sau nu extinderea mandatului pentru ca Inquieto să rămână alte șase luni în Italia, în așa fel încât s-ar putea finaliza procesul penal aflat în curs la Tribunalul Napoli Nord. Inquieto nu poate fi extrădat, de fapt, în România, unde legea nu prevede crimele de tip mafia. De aceea a fost adus în Italia, oarecum împrumutat de autoritățile judiciare românești. Direcția Investigații Antimafia a cerut o extindere de alte șase luni Tribunalului Argeș, care a fost de acord. Însă Inquieto a făcut recurs împotriva deciziei, iar Înalta Curte de Casație și Justiție din România va trebui să decidă”, au spus jurnaliștii italieni de la publicaţia Caserta Ce.net.

Denunţurile lui Fabio Lanzafame au declanşat un număr record de arestări în Italia

Siracusanul Fabio Lanzafame este pocăitul care a deschis cutia Pandorei care leagă mafia de circuitul pariurilor online din Italia. Săptămâna trecută au intrat în arest 68 de persoane ale crimei organizate din Puglia şi Catania, precum și antreprenori cu sechestre în Italia și în alte țări, care au rulat circa un miliard de euro prin afacerile cu pariuri online. Iată ce le-a declarat Fabio Lanzafame, fostul patron al cazinoului Premier Win din Piteşti, anchetatorilor despre afacerile cu pariurile online ale mafiei, spunând că el însuși a fost victima mafiei la începuturile lui ca afacerist. „Astăzi ar fi dificil, după cum sunt infiltrate asociațiile criminale în activitățile jocurilor de noroc, să se poată crea o firmă de la zero… Trebuie să te gândești la o soluție ilegală: punerea la dispoziția mafiilor de produse sau branduri pentru a avea expansiune comercială și libertate de gestionare mai amplă. Era costul libertății, pentru că, altfel, aș fi putut trece prin multe situații neplăcute, așa că am zis: «Faceți-vă treburile voastre și pe mine mă lăsați în pace!». În Catania operau Capello și Santapaola, dar nimeni nu avea supremația”, le-a explicat acesta anchetatorilor în declarația sa, dându-se mai mult un fel de consilier în afacerile mafiei.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii