Web Analytics
scris miercuri, 29.05.2024

Piteştiul va avea un spital ultramodern. Ceea ce părea un vis începe să devină realitate. Gelu Tofan: „Doctorul care m-a operat mi-a spus «Teminaţi spitalul nou, că avem nevoie de el!»”

Viceprimarul ne-a spus că a ajuns la implantarea de stenturi fiindcă a pus prea mult la inimă supărările din politică

Joi, 23 mai, consilierii locali piteșteni au aprobat studiul de fezabilitate, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru noul spital din Pitești. Viitoarea unitate spitalicească va avea 245 de paturi.

Piteştiul va avea un spital ultramodern. Ceea ce părea un vis începe să devină realitate. Gelu Tofan: „Doctorul care m-a operat mi-a spus «Teminaţi spitalul nou, că avem nevoie de el!»”

„Este o provocare excepțională, bugetară și mai ales de resursă umană pentru realizarea acestui obiectiv, dar, cu determinare și colaborare instituțională, vom căuta și găsi soluții”, a spus primarul Cristian Gentea, joi, 23 mai, în cadrul conferinței internaționale de neurochirurgie de la Consiliul Județean Argeș.
Viceprimarul Gelu Tofan, inițiator și mare susținător al acestui proiect, alături de dr Tiberiu Irimia, a dat detalii, la conferința de presă a Primăriei, despre viitorul Spital Pitești. Va fi realizat cu fonduri europene, aproximativ 567 milioane lei, cu TVA, și va cuprinde secții diverse care țin și de Consiliul Județean Argeș și ambulatoriu integrat: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie şi ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, laborator anatomie patologică, imagistică și RX, farmacie și cameră de gardă. Municipalitatea are la dispoziție o suprafață de 3,5 ha pentru implementarea proiectului.

Gelu Tofan: „Acum sunt în fața dvs datorită dr. Voican, care m-a operat cu succes”

Răspunzând la o întrebare a presei, și anume „Dacă ați fi pacient, v-ați trata la Pitești?”, vicele Tofan a spus: „Acum sunt perfect. Am avut și eu o problemă de sănătate (i-au fost implantate stenturi – n.red.) și m-am tratat la Pitești. Nu cred că e interzis să laud, să spun că avem specialiști aici. Pe această cale îi mulțumesc doctorului Alexandru Voican (chirurg), care mi-a făcut o intervenție, a fost de succes; acum sunt în fața dv. datorită dumnealui. Și iată că medicii de la Pitești trebuie felicitați. Chiar dumnealui, după operație, mi-a spus – «Domnule Tofan, terminați spitalul nou, că avem nevoie de el!». Deci, este necesar spitalul la Pitești”.
Viceprimarul Gelu Tofan a avut chiar puterea să glumească la conferința de presă pe tema stenturilor sale, spunând că a ajuns la operație și fiindcă a pus prea multe la inimă.
M.S.

Citește și Cum rămâne cu sensul giratoriu de pe Calea Câmpulung, în locul fostei Uzine de apă

Citește și Treceri masive în tabăra PSD Argeş. Primarul Gentea: „Sunt oameni serioşi din PNL care au înţeles că mă interesează dezvoltarea Piteştiului!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită