Web Analytics

Piteştiul a devenit a doua casă pentru cunoscutul folkist Vasile Mardare

de | 2.02.2017 16:04 | Cultură

14 VasileMardareFost membru al Cenaclului Flacăra și unul dintre cei mai apreciați folkiști din România, timișoreanul Vasile Mardare se află de o lună la Pitești, unde a susținut deja mai multe concerte foarte apreciate. Ultimul recital a fost sâmbătă 28 ianuarie la Vintage Pub. Timp de aproape o oră și jumătate, Vasile Mardare a interpretat în fața a peste 200 de fani o parte dintre piesele ce l-au consacrat, precum Păpușarii, Ninge fără tine, Țiganca la semafor sau Cabana, precum și coveruri, de la „Pseudofabula” până la „Dacă ploaia s-ar opri”. Și, după cum le-a mărturisit admiratorilor, Piteștiul a devenit într-un fel a doua casă pentru Vasile Mardare.
Cunoscutul folkist are șapte albume la activ, cele mai recente fiind  „Anii cei mai frumoşi” şi „Eu şi prietenul meu 2” (o colaborare fericită cu poetul Sorin Poclitaru).
Pe când avea 14 ani, în 1984, Vasile Mardare, a debutat pe scena Cenaclului Flacăra. În 1991 a debutat și în Cenaclul Totuși iubirea.
„Cenaclul, dar mai ales Omul Adrian Păunescu, mi-a schimbat viața la 180 de grade. Nu știu dacă aș fi ajuns aici unde sunt – și sunt foarte mulțumit de ceea ce sunt și ce fac – fără sprijinul său. Eu sunt născut undeva în Moldova și cunosc amarul vieții. Acolo nu întreabă nimeni de tine, chiar dacă ești foarte talentat. Acolo te pierzi înainte de a te naște. Dar Cenaclul mi-a oferit o șansă pe care, cred eu, am onorat-o așa cum trebuie. Sunt convins că acei ani au fost și vor fi cei mai frumoși, mai ales că mi-au ocupat toată adolescența”, mărturisește Vasile Mardare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii