Web Analytics
scris miercuri, 12.06.2024

Pitești. Trafic rutier îngreunat în zona noului mall Leroy Merlin

Traficul rutier din zona sensului giratoriu de la Shopping Park Pitești – Leroy Merlin, în zona de nord a municipiului (pe bulevardul Nicolae Bălcescu), se menține îngreunat în perioada 12-19 iunie, a anunțat într-un comunicat de presă Primăria Pitești.

Pitești. Trafic rutier îngreunat în zona noului mall Leroy Merlin

Citește și: Statistică: La fiecare două nașteri au fost trei decese

Dezvoltatorul S7 Pitești Property & Mitiska REIM desfășoară lucrări de modernizare, pe cheltuială proprie, atât a unui loc de joacă pentru copii (pe o suprafață de 226 mp), cât și a zonei prin care se face accesul la noul mall – acces rutier cu sens giratoriu, marcaje rutiere, spații carosabile, pietonale, trotuare și spații verzi.

Pentru finalizarea acestor lucrări vor fi instituite o restricții în traficul rutier.

În cadrul întâlnirii de lucru, de miercuri, 12 iunie, inițiată de primarul Cristian Gentea, între constructori, Direcția Tehnică și Poliția Locală, s-au stabilit măsuri de îmbunătățire a condițiilor de circulația în zona respectivă. Astfel:

  • Perioada de disconfort pentru conducătorii auto se reduce de la 18 zile la 8 zile, până miercuri, 19 iunie;
  • Etapa de lucru între 12-14 iunie va aduce cel mai mare disconfort în trafic, deoarece se pregătește infrastructura pentru asfaltare: se va circula conform restricțiilor actuale, pe o singură bandă pe ambele sensuri;
  • La 15 iunie urmează etapa de asfaltare, iar o parte din restricții vor fi ridicate – fluxul de ieșire din oraș se va asigura pe două benzi, fluxul de intrare în oraș rămâne blocat pe cele două sensuri;
  • În perioada 15-19 iunie, parcările rezidențiale de la bulevardul Nicolae Bălcescu, aferente blocului S1A, vor fi inutilizabile de către locatari;
  • În perioada 12-19 iunie, virajul la stânga de pe bulevardul Nicolae Bălcescu pe strada Plopilor este interzis, circulația urmând să se desfășoare exclusiv pe intrarea Nicolae Bălcescu și strada Nicolae Cernescu;
  • Echipaje de Poliție Locală vor supraveghea traficul în zona sensului giratoriu de la Dedeman;
  • Rutele ocolitoare pentru zona afectată de lucrările de pe bulevardul Nicolae Bălcescu sunt: autostrada A1 sau strada Depozitelor, podul de la Matrițe peste râul Argeș.

Toate aceste lucrări sunt avizate de Poliția Municipiului Pitești, Biroul Rutier – Aviz nr. 2017808/26.02.2024 pentru perioada 26.03.2024 – 15.05.2024 și 2019438/07.06.2024 pentru perioada 15.05.2024 – 30.06.2024. Există, de asemenea, Acordul Administrației Domeniului Public – mai arată sursa citată.

Investitorii și constructorul își cer scuze pentru disconfortul creat prin lipsa unei bune comunicări în spațiul public și dau asigurări că lucrările nu vor depăși termenele negociate cu municipalitatea.

Ce spune primarul Gentea

După ședința de lucru de miercuri dimineață, primarul Cristian Gentea a transmis pe Facebook: „Puteam face această modernizare după încheierea anului școlar și scăderea traficului.

Fac apel la cetățenii piteșteni să circule, atât cât se poate, pe rute ocolitoare, sau să își mărească atenția în traficul îngreunat până în 19 iunie! Și pentru că primarul este de vină pentru tot ce nu funcționează cum am dori, le cer, sincer, scuze tuturor pentru disconfortul creat!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită