Web Analytics
scris marți, 22.10.2019

Pitești: Sistem de irigații automatizat pe Calea București

 

Pitești: Sistem de irigații automatizat pe Calea București

În această toamnă, societatea Salpitflor Green S.A. a început lucrările de reamenajare a scuarului Calea București, constând în gazon și zone plantate cu flori, cu o suprafață totală de 3100 metri pătrați. Aceste lucrări vor cuprinde extragerea trandafirilor, decaparea stratului vechi de pământ, înființarea unui sistem de irigații, așternerea unui substrat vegetal de pământ, semănarea gazonului și plantarea trandafirilor în rabate izolate.

În prezent se derulează lucrările de realizare a unui sistem de irigare ultramodern, ce va asigura apa la debitul și presiunea necesară funcționării corespunzătoare a aspensoarelor amplasate în orice punct al terenului, conform proiectului de stropire.

Alimentarea cu apă pentru sistem se va face din rețeaua publică locală. Sistemul se oprește automat în caz de precipitații naturale cu o intensitate mai mare de 5 mm/zi/mp.

Se va păstra forma actuală a spațiilor verzi și căile de acces existente, întregul perimetru de spațiu verde urmând a fi reactualizat cu amenajări moderne. Menționăm că o parte din trandafirii care urmează a fi plantați vor fi din cei extrași din vechea peluză.

Acest proiect a fost demarat deoarece crearea spațiilor verzi urbane presupune ca, pe lângă plantarea propriu-zisă de material vegetal, să fie asigurate și condițiile prin care amenajarea respectivă va supraviețui în timp și va avea costuri de întreținere cât mai scăzute.

Scopul fundamental al unui sistem de irigații este acela de a compensa pierderile de apă suportate de teren, determinate de insuficiența sau inconstanța aportului meteorologic natural, compensare absolut necesară dacă se dorește conservarea echilibrului hidrologic indispensabil vieții plantelor și a întreținerii spațiului verde în condiții optime.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită