Web Analytics
scris vineri, 07.06.2024

Pitești. Primul sistem public de panouri solare termice pentru blocuri!

Piteștiul devine primul oraș din România în care este implementat un proiect pilot privind încălzirea apartamentelor racordate la rețeaua publică de încălzire, cu ajutorul panourilor solare. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al Primăriei Pitești.

Pitești. Primul sistem public de panouri solare termice pentru blocuri!

Citește și: Alte trei drumuri județene vor fi asfaltate. S-au semnat contractele

Vineri, Primăria Pitești, prin Termo Calor Confort, societatea comercială furnizoare, a început montarea sistemului de panouri solare pentru apă caldă de consum, cu aport pentru încălzire. la Centrala Termică 206, situată pe strada Eremia Grigorescu. Această centrală deservește 124 de apartamente.

Conform sursei citate, în cadrul acestui proiect se vor monta: 22 de panouri solare termice, fiecare cu câte 30 de tuburi, având o putere instalată de 43.56 kW; un panou fotovoltaic, ce va asigura energia electrică de siguranță în caz de întrerupere a energiei electrice din rețea.

Sistemul va funcționa împreună cu instalația existentă pe tot parcursul anului.

Avantaje: reducerea subvenției; reducerea prețului energiei pentru apa caldă la client; reducerea costurilor privind consumul de gaze pentru producerea apei calde pe timpul verii; reducerea costurilor privind consumul de gaze, ținând cont de aportul de căldură pentru producerea energiei termice, în perioada de iarnă; reducerea prețului energiei termice la client în urma aportului termic produs de panourile solare; reducerea consumului de energie electrică în urma utilizării panoului fotovoltaic; recuperarea investiției, în valoare de 170.000 lei (plus TVA), într-un timp relativ scurt: 271 de zile; costuri reduse de mentenanță.

Primăria Pitești intenționează să extindă acest sistem inovativ la nivelul întregului oraș, prin accesarea fondurilor nerambursabile – guvernamentale sau europene – a transmis Cristian Gentea, primarul Piteștiului, menționând că vinero, 7 iunie, „primele tuburi ale panourilor solare pentru blocurile din Pitești le-am montat alături de secretarul de stat Niculae Vlad Ștefan”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită