Web Analytics
scris luni, 27.02.2023

Pitești. Patru agenți de pază, prinși dormind în post!

În perioada 22-25 februarie, polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 1 Pitești au verificat modul în care sunt efectuate manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare la sălile de jocuri de noroc, baruri, cluburi și restaurante din zona centrală a municipiului.

Pitești. Patru agenți de pază, prinși dormind în post!

Citește și: Argeșean de 70 de ani, trimis în judecată după ce a tăiat arbori care aparțin Primăriei Uda

Totodată, a fost verificat modul de efectuare a pazei unităților de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 32 de societăți comercialee și au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, însumând 20.000 lei, conform Legii 333/2003R și H.G. 301/2012 – după cum ne informează Biroul de presă al IPJ Argeș, care a dat și câteva exemple.

Cu acest prilej, patru agenți de pază au fost depistați dormind, nerespectând consemnul general și particular al postului.

De asemenea, una dintre firmele de pază nu a dotat agenții de securitate cu uniformă cu însemnele firmei, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu suma de 10.000 de lei.

Totodată, la două dintre sălile de jocuri de noroc verificate, s-a contatat că, pe timpul nopții își desfășoară activitatea un singur angajat, nu există ghișeu care să asigure protecția la atacuri manuale asupra casierului și nu există pază umană, programul de funcționare fiind nonstop” – a precizat IPJ Argeș. Urmarea: câte 5.000 de lei amendă.  

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită