Web Analytics

Pitești: Braconaj piscicol în perioada prohibiției

de | 26.04.2020 12:17 | Actualitate

 

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 21 de permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în ziua de 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au depistat 12 persoane care pescuiau pe malul lacului de acumulare din municipiul Pitești, deși este perioadă de prohibiție.

În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol în perioada prohibiției, conform OUG 23/2008, fiind dispusă şi măsura complementară a confiscării echipamentelor specifice de pescuit.

Totodată, cei în cauză au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii