Web Analytics
scris marți, 01.10.2024

Pitești. Balon meteo lansat în stratosferă de elevii de la „Costin D. Nenițescu”

Elevi ai Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” din Pitești au participat marți, 1 octombrie, la lansarea în stratosferă, la o altitudine de peste 35 de kilometri, a unui balon meteorologic.

Pitești. Balon meteo lansat în stratosferă de elevii de la „Costin D. Nenițescu”

Citește și: Despre „Ceasuri şi timp”, la Muzeul Judeţean Argeş

Acțiunea organizată în cadrul proiectului Erasmus+ implementat în colaborare cu „Berufskolleg Uerdingen” din Krefeld, Germania, a avut loc la ora 11:00, la aerodromul „Henry Coandă” din Pitești, marcând un moment important în colaborarea educațională dintre cele două instituții.

Proiectul urmărește să dezvolte competențele tehnice ale elevilor și să promoveze schimbul de bune practici în domeniul științelor exacte și tehnologiei între România și Germania – ne-a informat Primăria Pitești, ai căror reprezentanți au luat parte la eveniment.

Lansarea balonului meteorologic oferă elevilor o oportunitate unică de a colecta date din atmosferă și de a înțelege mai bine fenomenele meteorologice și condițiile din stratosferă. Aceste date vor fi analizate în cadrul unui program educațional comun, contribuind astfel la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul științei și tehnologiei” – după cum a precizat într-un comunicat Primăria Pitești.

Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” și „Berufskolleg  Uerdingen” își propun să continue colaborarea și în alte inițiative educaționale internaționale pentru a sprijini formarea unei generații de tineri profesioniști bine pregătiți pentru provocările viitorului – mai arată sursa citată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită