Web Analytics

Pitești: Articole vestimentare contrafăcute ridicate de polițiști

de | 1.06.2021 14:40 | Actualitate

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, în ultimele zile, pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea și combaterea infracționalității specifice în domeniul comercializării produselor contrafăcute.

Astfel, au fost efectuate 8 controale inopinate la societăți comerciale cu obiect de activitate comercializarea articolelor vestimentare. În urma verificărilor efectuate, au fost identificate și ridicate în jur de 15 articole vestimentare (bluze, tricouri, maiouri), susceptibile a fi contrafăcute, ce purtau însemnele, desenele și modelele referitoare la mărci înregistrate.

 

Citește și Situația epidemiologică din județul Argeș-Covid-19

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prevăzută de Legea 84/1998, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de titularii mărcilor înregistrate.

Totodată, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și confiscată suma nejustificată de 370 de lei.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii