Web Analytics

Pitești: Amenzi pentru firmele cu obiect de activitate ”catering”

de | 22.05.2020 13:44 | Actualitate

 

În ziua de 21 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au acționat pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit din domeniul societăților comerciale cu obiect de activitate ”catering”, precum şi respectare a recomandărilor pentru agenţii comerciali şi clienţi în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Au fost verificaţi 15 agenți economici de pe raza municipiului Pitești, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, totodată fiind aplicată măsura complementară de confiscare a sumei de 743 de lei.

Trei dintre sancţiuni au fost aplicate conform Legii 12/1991, privind combaterea activităților de comerț ilicit, şi una conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Cu aceeași ocazie, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți cu privire la măsurile preventive, prin purtarea corectă a echipamentelor de protecţie individuale. respectiv adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii