Web Analytics

Pitești: Amenzi în valoare totală de 70.500 lei pentru comerţ ilicit

de | 14.04.2020 17:40 | Actualitate

 

În ziua de 13 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, precum şi respectarea obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.500 lei, totodată fiind aplicate măsurile complementare de confiscare a sumei totale de 7.633 de lei, precum şi suspendarea activităţii unei societăţi comerciale.

Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:

-3 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite în valoare totală 6.500 lei, cu măsura complementară a confiscării sumei de 182 lei;

-3 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 60.000 lei, măsura complementară a confiscării sumei de 7.461 lei și suspendarea activității unei societăți comerciale dintre cele verificate;

-4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor specifice stării de urgență, în valoare totală de 4.000 de lei.

Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 16 persoane din cadrul a 9 societăţi comerciale, cu privire la calitatea de angajat.

Având în vedere prevederile ordonanţelor militare, referitoare la posibilitatea de a justifica deplasările dintre domiciliu şi locul de muncă cu adeverinţe emise de angajator, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu COVID 19, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pot verifica și pot sprijini activitatea altor efective ce desfăşoară verificări, cu privire la situația raporturilor de serviciu, stabilindu-se în acest fel dacă persoana care prezintă o astfel de adeverință are raporturile de serviciu active sau suspendate.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole