Web Analytics

Piteştenii din conducerile echipelor de fotbal din Liga I

de | 19.07.2018 15:00 | Sport

Din păcate, nici sezonul fotbalistic următor și, din câte se pare, nici sezonul 2019-2020 județul Argeș nu va avea echipă de fotbal în Liga I. Spunem acest lucru pentru că deja CS Mioveni a anunțat că sezonul viitor nu va ataca promovarea, ci poate următorul, iar FC Argeș, deși se dorește promovarea, în actuala formă de organizare nu poate obține licența. În atare condiții, nu ne rămâne decât să luăm în discuție piteștenii care ne reprezintă cu succes în conducerile echipelor de fotbal din Liga I. Este vorba de antrenorul principal Nicolae Dică de la Steaua, de Dănuț Coman, președintele executiv de la Astra Giurgiu, de Ionuț Badea, antrenorul celor de la Concordia Chiajna, de Bogdan Mara și Marius Bilașco, din conducerea sportivă a celor de la CFR Cluj, și de Daniel Oprița, principalul de la Voluntari. De asemenea, la un nivel înalt de menționat sunt și antrenorul Mihăiță Ianovschi, de la selecționata României Under 17, Mihai Ianovschi, referent zonal și membru în Comisia tehnică cu drept de vot a FRF. Iată în cele ce urmează scurte prezentări ale piteștenilor care ne reprezintă în fruntea fotbalului românesc.

Nicolae Dică a promovat Piteștiul în Liga a II-a și a semnat cu FCSB

În luna mai a anului trecut, Nicolae Dică (foto sus) și-a reziliat contractul cu formația din Liga a III-a SCM Pitești, pe care tocmai o promovase în Liga a II-a, și a semnat imediat cu FCSB-ul condus de Gigi Becali. La momentul respectiv echipa din Pitești a postat anunțul oficial pe pagina de Facebook și i-a mulțumit tehnicianului pentru rezultatele obținute cu formația argeșeană: ”SCM Pitești a ajuns la un acord cu antrenorul Nicolae Dică pentru rezilierea contractului pe care acesta îl avea cu echipa noastră. Clubul nostru îi mulțumește lui Nicolae Dică pentru muncă și eforturile depuse în ultimul an și jumătate, în care a reușit promovarea în Liga secundă”. Nicolae Dică a reușit performanța să termine cu FCSB campionatul trecut pe poziția secundă, la doar un punct de CFR Cluj, iar pentru sezonul următor a fost reconfirmat în funcție.

Dănuț Coman, președinte executiv la Astra de 3 ani

În luna iunie a anului 2015, clubul Astra Giurgiu a anunţat pe site-ul oficial că fostul internaţional Dănuţ Coman a fost numit în funcţia de preşedinte executiv al grupării giurgiuvene: ”Preşedintele Comitetului Director al AFC Astra, Petrică Buduru, l-a numit începând cu data de 1 iunie în funcţia de preşedinte executiv pe Dănuţ Coman, fostul internaţional care în ultimii ani a apărat poarta echipei giurgiuvene”.
Demn de reținut că, în luna mai 2018, Dani Comana avut pe adresa sa trei oferte, iar în cele din urmă a hotărât unde va lucra din această vară. Preşedintele giurgiuvenilor, Dani Coman, a fost unul dintre cei mai ofertaţi oameni de la Astra, iar foarte mulţi din anturajul fostei campioane a României şi-au pus întrebarea dacă preşedintele clubului o să mai lucreze de la vară la această formaţie. Însă, după câteva săptămâni de gândire, Coman a luat în cele din urmă o decizie finală. Contactat de presa centrală de specialitate, Coman a spus: ”Am avut trei oferte pe adresa mea. Două dintre ele au fost de la cluburi din Liga 1, dar în cele din urmă, după ce m-am gândit mai bine, am luat hotărârea să rămân la Astra. Avem treabă de făcut în continuare şi sunt convins că am luat cea mai bună decizie”.

Ionuț Badea, de la secund al naționalei, la principal la Concordia Chiajna

În luna aprilie 2018, oficialii de la Concordia Chiajna au anunţat oficial numirea piteșteanului în funcția de antrenor principal: ”Fostul secund al naţionalei de fotbal a României, Ionuţ Badea, va ocupa funcţia de antrenor principal al echipei noastre. Înainte de a face parte din staff-ul echipei naţionale condus de Anghel Iordănescu şi, mai apoi, de Christopf Daum, tânărul tehnician a antrenat echipe precum FC Argeş, Pandurii Tg. Jiu, Universitatea Cluj, FC Braşov sau Oţelul Galaţi”. Ionuț Badea, în momentul semnării contractului cu gruparea ilfoveană: ”Vreau să mulţumesc clubului pentru încredere şi sper ca împreună să avem rezultate bune. Unele pe care Concordia chiar le merită”.

Bogdan Mara și Marius Bilașco, în staff-ul administrativ al CFR-ului

În luna mai a anului trecut, CFR Cluj a ieşit din insolvenţă, iar conducerea clubului a trecut imediat la schimbări, inclusiv la nivelul staff-ului administrativ, unde a intrat şi fostul jucător al ardelenilor Bogdan Mara. Planurile clujenilor au fost prezentate în acel moment de preşedintele Iuliu Mureşan: ”Eu voi rămâne preşedinte, iar staff-ul administrativ va fi întărit cu două-trei persoane care au lucrat în fotbal. Pentru staff-ul administrativ avem în vedere un fost arbitru şi doi-trei foşti jucători. Bogdan Mara, sigur. Răzvan Zamfir, la fel, şi Marius Bilaşco. Poate un fost arbitru”.
Bogdan Mara a mai lucrat ca oficial la ASA Tg. Mureş, pentru scurt timp, în perioada în care antrenor a fost Dan Petrescu. Piteștenii Bogdan Mara și Marius Bilașco au fost reconfirmați în funcții și de noul staff condus de antrenorul Edi Iordănescu.

Daniel Oprița, în locul lui Mutu la FC Voluntari

Daniel Opriţa s-a născut în Drăgăneşti, județul Olt, a început fotbalul în clasa a VII-a, când tatăl său, profesor de educaţie fizică (cu specializarea fotbal), l-a dus la Clubul Sportiv Şcolar Caracal, la colegul său de facultate Nicolae Matei. Oprița a făcut acolo un an, la copii, apoi, în 1995, tatăl său l-a dus la juniori la FC Argeş, la antrenorul Constantin Radu I. Cinci ani a fost juniorul Piteştului, jucând la toate grupele de vârstă, timp în care a absolvit şi liceul. După ce a pus ghetele-n cui, Daniel Oprița a antrenat echipe precum CSM Metalul Reșița, Juventus București și CSMȘ Reșița. De asemenea, Oprița a fost pentru o scurtă perioadă de timp și antrenor secund la Steaua. Demn de reținut că, la finele lunii iunie 2018, Daniel Oprița a fost antrenorul ales pentru a-i lua locul altui piteștean, și anume Adrian Mutu, cel care a reușit cu mare greutate să mențină echipa în Liga I, după un baraj adjudecat la penalty-uri în fața Chindiei Târgoviște.

Mihăiţă Ianovschi, antrenor la naționala Under 17

Începând din luna ianuarie a acestui an, unul dintre antrenorii selecționatei României Under 17 este Mihăiță Ianovschi, nimeni altul decât fostul antrenor de la FC Argeș, CS Mioveni și Rapid. Federația Română de Fotbal anunța în iarnă faptul că membrii Comisiei Tehnice i-au recomandat directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, schimbarea selecționerului. Noul staff al naționale U17 este format din Aurel Țicleanu- coordonator, Adrian Văsâi și Mihăiță Ianovschi, antrenori. În fine, nu putem omite și faptul că la Federație județul Argeș este reprezentat de Mihai Ianovschi, cel care ocupă funcția de referent zonal şi membru în Comisia tehnică cu drept de vot a FRF.
Marius Ionel

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii