Web Analytics

Piteșteanul Mihai Cătălin Iancu, locul I la Olimpiada națională de muzică

de | 26.04.2019 10:50 | Actualitate

 

La Olimpiada naţională de muzică, desfăşurată de curând la Bucureşti, piteșteanul Mihai Cătălin Iancu, elev în clasa a XII- a al Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” Piteşti, a obţinut locul I la secţiunea instrumente populare, evoluând perfect la ţambal.

Deosebit de talentat, adolescentul în vârstă de 18 ani are un palmares de distincţii impresionant. Iancu junior s-a clasat primul la câteva ediţii ale Concursului ”Mugurii folclorului argeşean”, Festivalului concurs de muzică tradiţională veche ”Sus pe Argeş, la izvoare” şi Festivalului concurs ”Regio – Fest” din Slatina, a primit diplomă de virtuozitate, la interpretare, la Festivalul ”Lăutarul” din Drăgăşani și a mers în turnee în China, Algeria, Letonia, Italia, Bulgaria etc.

De la 12 ani, Cătălin a fost ales să facă parte din Orchestra ”Doina Bascovului”. Mai trebuie spus că tatăl olimpicului extrem de talentat este violonistul Cătălin Iancu, unul dintre foarte puţinii instrumentişti argeşeni care deţin titlul de doctor în muzică. Teza sa cu titlul ”Categorii folclorice neocazionale argeşene în contemporaneitate: doina şi balada” reprezintă o pledoarie în favoarea recuperării şi promovării folclorului autentic.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Catalin a fost deja imortalizat in seria istoriei reale a lumii „Noi, Arianii Daci”, in episodul 15-B, pe la mijlocul episodului.