Web Analytics

O piteşteancă reprezintă România la concursul internaţional Miss Supranaţional 2018

de | 15.11.2018 13:01 | Actualitate

# Andreea Coman intră în cantonament pentru finala din Polonia # Cunoscutul designer Liza Panait îi asigură costumul național pentru una dintre probele-cheie ale concursului

O piteșteancă reprezintă România la „Miss Supranațional 2018”, un concurs de frumusețe care va avea loc în Polonia. Perioada de cantonament începe la sfârșitul acestei săptămâni, în data de 18 noiembrie. Probele concursului se vor termina pe 7 decembrie, atunci când va fi aleasă câștigătoarea. România este reprezentată de Andreea Coman, o frumoasă piteșteancă în vârstă de 25 de ani, care a fost aleasă dintre 29 de tinere în cadrul finalei naționale din 8 septembrie.

Antrenament zilnic la sală

Am vorbit cu Andreea despre probele concursului. Întreaga perioadă de cantonament este un concurs în sine. „Vom avea diverse probe în urma cărora vom fi evaluate, printre care proba costumului de baie, proba de talent. Suntem jurizate în funcție de fiecare activitate a noastră. Va fi și o licitație, în cadrul căreia fiecare concurentă va aduce un obiect tradițional, iar banii vor fi donați cu scop caritabil. Mă gândeam să aduc una dintre măștile tradiționale românești. Sunt mai inedite. Proba de talent este opțională, nu am optat pentru ea”, povestește Andreea.
Aceasta se pregătește intens pentru competiția din Polonia și face zilnic coregrafii artistice cu o balerină profesionistă din România, întrucât, spune ea, mimica și gestica sunt foarte importante în acest concurs. Pentru a fi în formă maximă în săptămânile următoare, Andreea a ținut o dietă de detoxifiere, bazată mai mult pe sucuri, salate și supe. Antrenamentul fizic este, de asemenea, important. Astfel, aproape zilnic, Andreea a mers la sală, unde a fost ajutată de un antrenor personal. Pentru promovare, Andreea a fost protagonista unui videoclip filmat în zone pitorești ale țării noastre, la Moeciu, și chiar în Pitești, pe cărările Pădurii Trivale.
În urma cantonamentului, în seara finală, vor fi desemnate 25 de fete, iar a 25-a va fi aleasă pe baza unui vot online. Peste 80 de țări participă în acest concurs.
Toate activitățile vor începe de la prima oră a dimineții, de aceea, Andreea are un program de somn stabil. „Încerc să mă culc și să mă trezesc cât mai devreme, pentru că, pe parcursul cantonamentului, la 7 dimineața trebuie să fim pregătite, îmbrăcate frumos și gata pentru activitățile ce vor urma”, mărturisește Andreea. În cadrul competiției nu o să fie oficial un discurs, însă cele cinci finaliste alese trebuie să răspundă la o întrebare în circa un minut. Juriul va fi format din personalități în domeniu.
Ediția concursului „Miss Supranaţional” din acest an este una aniversară. Se împlinesc zece ani de când acest concurs a fost înființat. Cu această ocazie, vor fi prezente toate fostele câștigătoare ale competiției. „O să fie o ediție mai spectaculoasă în acest an. Ei au insistat foarte mult pe costumul tradițional. Am avut norocul și onoarea să vorbesc cu Liza Panait (designer, n. red.), care a acceptat cu tot dragul să îmi asigure costumul național. Este vorba de mireasa colecției, piesa de rezistență, un albastru de Voroneț, o rochie lungă, lucrată manual și brodată cu niște motive tradiționale. Este foarte frumoasă. O astfel de selecție națională îți aduce alte oportunități de colaborare, mă refer la designerii care vor să îmi fie alături în acest proiect. Am nume mari alături de mine, precum Liza Panait, Cătălin Botezatu, Atelier Privado Dress din Republica Moldova, Iza van Dee, dar și un designer foarte important din Pitești: Ivre Concept. Pot să spun că sunt în prima linie a designerilor din România”, adaugă Andreea.

Secretul frumuseții: încrederea în sine

Andreea Coman iubește ceea ce face și este conștientă de responsabilitatea pe care o are, aceea de a reprezenta propria țară la unul dintre cele mai cunoscute concursuri de frumusețe.
„Mi-am dorit de mică să reprezint România la un concurs de Miss. Poate când am văzut primul concurs de Miss, la 15 ani, percepeam lucrurile altfel, dar acum mi-am dat seama că e mai mult de atât, că într-un concurs de Miss se caută un adevărat ambasador, o voce puternică pentru România, care să reprezinte organizația care acordă Titlul de „Miss Supranaţional”. Acesta e cel mai important lucru de care avem nevoie acum, un ambasador puternic, care să ducă o fărâmă din România și peste hotare”, încheie Andreea Coman. La final, am rugat-o pe Andreea să ne împărtășească un secret al frumuseții sale. Modestă, aceasta a spus: „Cred că cel mai important e să ai încredere în tine, apoi frumusețea vine de la sine”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii