Web Analytics

O piteşteancă e manager al programului de voluntariat EURO 2020 la FRF

de | 11.04.2019 13:07 | Sport

# Diana Pirciu, cum se face că ai ales să lucrezi într-un domeniu precum fotbalul ?
– Nu a fost o alegere grea, mereu mi-am dorit să lucrez în sport, iar fotbalul este cel mai iubit sport în România. Criteriile pe care le-am avut în alegerea job-ului au fost oportunitățile de învățare, echipa dinamică, încrederea oferită și spiritul de echipă. Atunci când acestea au fost îndeplinite, alegerea a venit foarte ușor.

„Am lucrat la marketing la FRF, mă ocupam de sponsorii echipei naționale”

# Care a fost parcursul tău până la funcția de manager în cadrul FRF?
– Aici aș putea să încep cu orele petrecute pe terenul de tenis începând cu vârsta de 6 ani. Drumul a fost foarte frumos, viața de sportiv combinată cu educația s-a dovedit a fi o rețetă bună în cazul meu. Tenisul a fost, de asemenea, calea către studiu în Statele Unite. Am făcut parte din echipa de tenis a Universității Mcneese State University, studiind Marketing Sportiv și Comunicare, profile ce m-au ajutat foarte mult să îmi conturez viitorul profesional. În timpul facultății, am văzut impactul uriaș pe care îl are sportul în comunitate, am făcut voluntariat la evenimentele sportive și am reprezentat departamentul sportiv în acțiuni de responsabilitate socială.
Am început să lucrez la Federația Română de Fotbal imediat după ce m-am întors din Statele Unite. Primul rol pe care l-am avut a fost în cadrul Departamentului Marketing, mă ocupam de relația cu sponsorii echipei naționale. Ulterior am început să coordonez acțiuni de responsabilitate socială prin care am cunoscut cu adevărat impactul fotbalului în societate. Nimic nu se compară cu oameni nevăzători zâmbind datorită acestui sport, copii cu Sindrom Down care se bucură de fiecare minut petrecut pe teren, sau tineri din medii defavorizate care își întâlnesc idolii. Ulterior am construit o strategie prin care le ofeream tinerilor șansa să se alăture fenomenului fotbalistic. Am dezvoltat programul de voluntariat Team Behind The Team și programul de leadership sportiv Youth Council, cel din urmă fiind premiat de către UEFA. Acum sunt managerul programului de voluntariat EURO 2020 la București. Împreună cu echipa mea, oferim șanse multor oameni să facă parte din construcția celui mai mare eveniment sportiv din ultimii 35 de ani desfășurat în România. Am crescut datorită încrederii pe care am primit-o de la oamenii din jurul meu. Fiind un atlet, mereu am fost pregătită să îmbrățișez noi provocări. Niciodată nu a fost simplu, dar nici pe terenul de tenis nu era. Știți vreun sportiv care a câștigat turneul fără să se antreneze?

„Avem nevoie de 1.000 voluntari, în vârstă de peste 18 ani”

# Dați-ne mai multe amănunte despre programul de voluntariat cu ocazia Euro 2020.
– În primul rând sunt onorată să fac parte din echipa care construiește acest eveniment la București. Programul de voluntariat este o componentă importantă a turneului final, mai ales că acesta reprezintă 23% din procesul de organizare. Căutăm peste 1000 de oameni peste 18 ani, motivați, disponibili în perioada turneului final și cunoscători ai limbii engleze.
Vom avea nevoie de voluntari pentru 23 de roluri, de la gestionarea accesului, antidoping și transport la acreditări, relația cu presa și marketing. Este o ocazie foarte bună pentru români să lucreze direct cu echipa UEFA pe oricare dintre cele 23 de domenii. Noi ne ocupăm să le oferim voluntarilor cea mai frumoasă vară din viața lor și sperăm ca experiența și certificatul de la EURO 2020 să îi ajute cât mai mult în viitoarele planuri. Vă invit să vă preînregistrați (v-registration.frf.ro), să aflați mereu care sunt ultimele noutăți în ceea ce privește programul de voluntariat. Începând cu 31 mai vom deschide aplicațiile oficiale, iar de la 1 iulie vom începe etapa de interviuri. Până pe 31 decembrie 2019 vom cunoaște toată echipa ce va face din UEFA EURO 2020 un eveniment de excepție la București!

„Tata e uimit că lucrez în acest domeniu”

# Tatăl dvs. a contribuit sau v-a îndrumat către această carieră, știut fiind faptul că și domnia sa este implicat în fotbal?
– Cred că tatăl meu este în continuare uimit pentru că lucrez în acest domeniu. Cu siguranță m-a îndrumat și susținut în ceea ce privește practicarea sportului de performanță. Așa am învățat ce înseamnă efortul pentru a obține victoria, am învățat să pierd, cum să lucrez în echipă și ce înseamnă să iubești ceea ce faci. Așa se întâmplă și în viața reală, sunt foarte recunoscătoare că am cunoscut de mică această latură a vieții.
În familia noastră îndrumarea a fost mereu orientată către ce ne place. Atât eu, cât și sora mea suntem convinse că trebuie să ne placă ceea ce facem pentru a fi productive. Părinții mei au avut rolul de a ne învăța prin exemplu. De la tatăl meu am preluat pasiunea și disciplina militară, iar de la mama mea, iubirea și dăruirea.
# În acest program de voluntariat mai sunt implicaţi și alți argeșeni?
– Desigur, sunt mulți argeșeni în București și mă bucur de fiecare dată când avem ocazia să lucrăm împreună. Sper să ne vedem într-un procent cât mai mare și în vara anului 2020!
# Ce le transmiteți tinerilor în ceea ce priveşte acest program?
– Mesajul meu pentru toți cei de peste 18 ani (împliniți cel târziu pe 10 mai 2020) este că avem o șansă minunată să facem parte din construcția celui mai mare eveniment sportiv. Don’t miss out!

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii