Web Analytics

Piteşteanca Diana Pirciu, managerul programului de voluntariat pentru Euro 2020: „Din cei 1.000 de voluntari pentru Euro, 86 sunt argeşeni”

de | 7.05.2020 13:25 | Sport

# Cum comentați amânarea Campionatului European de Fotbal 2020 care se va desfășura și în România? Cum va afecta acest lucru activitatea dvs.
– Voluntarii selectați și confirmați pentru UEFA EURO 2020 au locurile asigurate pentru evenimentul care va avea loc în vara anului viitor. Anul acesta, în februarie, 1.000 de voluntari au fost aleși să facă parte din cel mai mare eveniment fotbalistic organizat în România. Chiar dacă nu vom putea să ne întâlnim anul acesta, toți cei confirmați vor avea ocazia să își reconfirme locul pentru iunie-iulie 2021. În cazul în care voluntarii nu vor fi disponibili anul viitor, se va redeschide o etapă de recrutare pentru a ne asigura că orașul gazdă, București, va organiza cel mai frumos spectacol fotbalistic. Echipa de voluntari va fi împărțită în 27 de departamente, fiecare având un rol specific în cadrul EURO 2020. Aceștia reprezintă cheia unui eveniment de succes, iar eu sunt convinsă că vom avea un procent mare de retenție printre aceștia.
# Câți argeșeni sunt din cei 1.000 de voluntari pentru Euro 2020?
– Pentru Euro 2020 avem 86 de argeșeni acceptați în acest program.

„Youth Council FRF 2020 a avut o prezență record de peste 120 de participanți”

# Am văzut că s-a încheiat recent un program educațional de discuții sportive la nivelul Federației Române de Fotbal. Ce ne puteți spune?
– Youth Council FRF 2020 a avut o prezență record, de peste 120 de participanți. Au fost 4 zile de webinarii, 1.115 minute de discursuri, 13 invitați, 18 seminarii online și 267 de întrebări răspunse de speakeri. Am avut 120 de participanți din România, Republica Moldova, Anglia, Spania, Franța, Kârgâzstan, India, Belarus și Rusia, 25% dintre participanți au fost femei, 97% dintre participanți au fost foarte satisfăcuți de informațiile noi primite în cadrul sesiunilor live și 97% dintre ei au considerat foarte bună claritatea discursului speakerilor și interacțiunea acestora cu participanții. Așa s-a încheiat ediția de anul acesta a Youth Council. O ediție 100% digitală, cu număr record de participanți și 100% feedback pozitiv din partea participanților și speakerilor. Din 2017, Federația Română de Fotbal, împreună cu Fundația Friedrich Naumann, organizează programul Youth Council, dedicat tinerilor dornici să se implice activ în dezvoltarea comunității sportive din România. Le mulțumim tuturor participanților pentru o ediție record a programului Youth Council. Feedbackul pozitiv, implicarea pe care am văzut-o din partea tuturor și dorința de a participa activ la dezvoltarea fotbalului românesc ne demonstrează încă o dată că programele educaționale sunt baza viitorului sportului. E de datoria noastră să ne folosim de experiența pe care o avem pentru a forma viitorii lideri din industria sportivă. Mai trebuie spus că lista invitaților de anul acesta a cuprins profesioniști și personalități reprezentative din sport cum ar fi Răzvan Burleanu, President of the Romanian Football Federation, Oleksandr Kucheriavyi, National Associations Business Development at UEFA, Vlad Munteanu, National Teams Operations Manager at The Romanian Football Federation, Chris Scott, Head of Corporate Communications – London Sport, Xavi Bove, Sports Marketing Consultant in Women’s Football, Iulian Cârciumaru, Founder of 7card – local sports start-up, Adrian Stângaciu, Head of Legal at the Romanian Football Federation, Andrei Angelescu, UEFA EURO 2020 Volunteer Management, Alexandru Cândea, Head of Events at the Romanian Football Federation și Radu Delicote, Senior Strategist, Smartlink Communications. În plus, participanții de anul acesta au avut surpriza de a sta de vorbă cu doi dintre cei mai mari foști fotbaliști ai echipei naționale, și anume Adrian Mutu, actual antrenor al echipei naționale U21, și Lucian Sănmărtean, manager sportiv al loturilor de juniori. Cei doi fotbaliști au răspuns întrebărilor participanților și au încheiat cu unele dintre principalele lecții pe care le-au învățat în carierele lor.

„Au participat la seminarii și au susținut proiectele pentru dezvoltarea fotbalului 10 argeșeni alături de Adrian Mutu”

# În ce fel a interacționat Adrian Mutu cu interlocutorii?
– Adrian Mutu, antrenorul echipei naționale U21, a concluzionat că e important ca jucătorii tineri să se familiarizeze cu toate sistemele de joc, iar asta e responsabilitatea principală a antrenorului, al cărui obiectiv principal trebuie să fie acela de a-i forma pe tineri.
# Câți argeșeni au participat la acest program educațional?
– Au participat la seminarii și au susținut proiectele pentru dezvoltarea fotbalului 10 argeșeni la ediția din acest an. Nu aș putea să vă spun numele lor, dar important este faptul că, iată, județul Argeș este implicat în activitatea fotbalistică la nivel național.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii