Web Analytics

Pistolul folosit în încăierarea romilor de la Bascov, dispărut fără urmă

de | 13.09.2018 14:00 | Dezvăluiri

Săptămâna trecută, la Judecătoria Pitești trebuia să fie un nou termen în procesul celor 24 de romi care acum aproape un an, pe 26 septembrie 2017, s-au bătut în centrul comunei Bascov cu bâte, topoare și cuțite, mai multe persoane fiind rănite și șase mașini fiind avariate. Instanța a decis amânarea procesului pentru 9 octombrie. Vă prezentăm în cele ce urmează detalii inedite din acest dosar, care la vremea respectivă a făcut înconjurul țării.

Bătăușii și-au achiziționat topoare de la un magazin din Bascov cu o oră înainte de încăierare

După cum precizează procurorii în rechizitoriu, în conflict au fost implicați și ulterior inculpați 11 membri ai grupării Bascov-Schiau și 13 membri ai grupării Pitești. De unde a început conflictul? Cu o zi înainte de încăierare, pe 25 septembrie, ”unul dintre membrii grupării Bascov, respectiv inculpatul Dragomir Ionuț, poreclit Ursul, i-a aplicat o lovitură cu pumnul în regiunea gurii inculpatului Frăsineanu Ion, poreclit Zabar, care face parte din gruparea Pitești. Pe fondul acestui conflict, cele două clanuri au hotărât să se întâlnească în centrul comunei Bascov, pe 26 septembrie 2017, pentru a tranșa disputa”, se precizează în rechizitoriul procurorilor Parchetului Judecătoriei Pitești.
Interesant este faptul că, cu o oră înainte de încăierare, o parte dintre membrii clanului Schiau și-au cumpărat cozi de topoare și topoare de la un magazin din Bascov, achizițiile fiind surprinse pe camerele de supraveghere din magazin între orele 8.30 și 8.51.
Legat de arsenalul folosit în încăierare, acesta a fost unul foarte mare: pistoale, săbii, cuțite, topoare, furci, pietre, securi, bâte, crose de golf, târnăcoape, bastoane telescopice și țevi metalice.

În patru dintre mașinile distruse s-au găsit numeroase săbii

La scurt timp după încăierare, polițiștii au percheziționat patru dintre mașinile distruse, ce aparțineau romilor din Schiau. Toate erau înmatriculate în străinătate și în ele au fost găsite numeroase săbii, precum și o crosă de golf.
Una dintre mașinile parcate, un Fiat Albea aparținând unui profesor din Bascov, a fost victimă colaterală în încăierare. Inițial, profesorul a depus plângere, cerând să îi fie reparată mașina, însă în cele din urmă s-a înțeles cu romii care i-au distrus luneta automobilului, aceștia plătind toate daunele și scăpând astfel de un nou dosar.

Unul dintre romi, cu topor și pistol în mijlocul străzii

Faptul că centrul comunei Bascov a devenit terenul unei bătăi ca în „Şapte păcate” e atestat și de mai multe filmări obținute de polițiști de la martori. Pe una dintre filmări se vede cum Mihai Tănase, unul dintre inculpați, îl împușcă în piept pe Petrișor Gardian, fapt atestat ulterior și de certificatul medico-legal. Și tot în filmări se vede cum, în afară de pistol, Mihai Tănase se îndreaptă amenințător către gruparea adversă cu un topor în cealaltă mână.
Ce e foarte ciudat este faptul că pistolul folosit de Mihai Tănase nu a fost găsit. ”Organele de poliție nu au identificat pistolul folosit de inculpatul Tănase Mihai și nici muniția aferentă, deși au fost efectuate percheziții la domiciliul inculpatului”.

Trei romi au încercat să elibereze un membru al clanului în timp ce acesta era încătușat de șeful Poliției Bascov

Tot în rechizitoriu se mai precizează că subcomisarul Marius Aioanei, pe atunci șeful Poliției Bascov, ”cu prilejul încătușării inculpatului Gardian Antinovici, a fost bruscat de către inculpații Gardian Fernando, Mustață Ion Marian și Mustață Ion, care l-au împins, cu scopul de a îl ajuta să fugă de la fața locului pe primul inculpat”.
Numai că sosirea forțelor de ordine le-a stricat planul celor trei.

Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii