Web Analytics

Piese românești de mare popularitate în interpretarea Analiei Selis, la Filarmonica Pitești

de | 2.05.2022 10:01 | Actualitate

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 5 mai, de la ora 19.00, la primul concert simfonic extraordinar al lunii. De la ora 19.00, în Sala Simfonia,  alături de artiștii instituției și de dirijorul Constantin Grigore, revine îndrăgita solistă Analia Selis. În program, melodii românești de mare popularitate: Dacă nu te cunoșteam, Mână, birjar!, Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă, Nunuțo, Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara?, Habar n-ai tu, Pe boltă când apare luna, Zaraza, Ce faci astă seară tu?, Nu se poate, Sărută-mă, Inimă, nu fi de piatră! și Milonga de mis amores.  

Citește și:Cetățenii ucraineni au gratuitate la Filarmonica Pitești

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi și a participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia, susținând concerte în țară și în străinătate. Este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București și dirijorul Filarmonicii Pitești. 

Citește și:Concertul pentru pian al lui Beethoven, la Filarmonica Pitești

Originară din Argentina, cu cetățenie română, Analia Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. Este absolventă a Universității de Muzică din San Miguel de  Tucumán și a Longy School of Music din Boston. La un an de la stabilirea în România (2004), câștigă locul al III – lea la Festivalul Internațional de la Brașov Cerbul de Aur, unde a reprezentat Argentina. Devenind extrem de cunoscută în lumea muzicii latino-pop din România, participă la emisiuni, înregistrează materiale pentru radio și televiziune și cântă pe cele mai reprezentative scene ale țării. 

”Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.”, transmite Filarmonica Pitești.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *