Web Analytics

Pierdut consilieri locali. Găsitorilor nu li se oferă recompensă

de | 16.01.2020 15:18 | Opinii

Piteștiul nu are consilieri locali. Pentru că, dacă ar avea, aceștia nu ar tolera anual mizeria numită Orășelul Copiilor, unde se dau premii în fiecare iarnă sticle de vin și șampanie sau plușuri murdare, unde se ascultă manele la maximum, unde kitch-ul este la el acasă. Dacă Piteștiul ar avea cu adevărat consilieri locali, podul de peste Râul Doamnei, făcut cu fonduri europene, nu ar fi plin de gropi și denivelări. Dacă Piteștiul ar avea consilieri locali, ar atrage, probabil, investitori importanți și ar avea mai multe spații verzi decât pavele.
Dacă Piteștiul ar avea consilieri locali, și încă unii adevărați, nu doar niște prezențe fizice ce bifează prezența la ședințe, ar avea probabil și un plan de marketing turistic eficient, care să atragă vizitatori străini care să aducă bani la Pitești, și nu un pseudocentru de informare turistică lângă Colegiul „Armand Călinescu”, pseudocentru plătit cu fonduri UE și unde nu intră nici naiba.
Dacă Piteștiul ar avea într-adevăr consilieri locali, municipiul ar avea altă față, și la propriu și la figurat, și nu ar mai fi plin de magazine second-hand și săli de jocuri de noroc, precum o urbe demnă de Valea Jiului, nu de o zonă unde Dacia și furnizorii săi au salvat de la colaps social și financiar zeci de mii de oameni.
Piteștiul nu are consilieri locali. Sunt inexistenți. Insipizi. Incolori. Inodori. Mulțumiți, în procent covârșitor, să își ia indemnizațiile de ședință și să ridice mâna din spirit gregar.
Dacă am avea cu adevărat consilieri locali, i-am vedea săptămânal prin cartierele Piteștiului, vorbind cu oamenii, notându-și problemele și nemulțumirile, încercând să ia măsuri concrete și eficiente pentru un oraș mai dezvoltat. Singurele dăți când se văd – la propriu- consilierii locali sunt la ședințe și la Simfonia Lalelelor.
Nu știu alții cum sunt și cum simt, dar eu unul, cu câteva excepții pe care nu le nominalizez, declar pierduți consilierii locali de la Pitești. Iar găsitorilor nu le ofer vreo recompensă. Singura recompensă, pe care și-ar putea-o oferi singuri piteștenii, ar fi ca la alegerile locale din vară să voteze alți oameni. Unii cărora să le pese cu fapta și nu cu gargara de Pitești. Pentru că orașul ăsta merită mai mult. Mult mai mult.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii