Web Analytics

Pictorul Augustin Lucici, expoziţie cu peisaje din Veneţia şi Bucureşti

de | 20.12.2018 12:57 | Cultură

Galeria de Artă Rudolf Schweitzer–Cumpăna găzduiește, în aceste zile, o expoziție de grafică și pictură. Tablourile sunt realizate de maestrul, pictorul Augustin Lucici, chiar directorul Galeriei de Artă din Pitești. Lucrări noi sunt prezente în expoziție: acuarelă, acrilic și lucrări de grafică cu peisaje din București, case cu specific tradițional românesc, dar și peisaje din Veneția.
În seara zilei de 13 decembrie, iubitorii artei s-au strâns la sediul galeriei din bulevardul Republicii, acolo unde a avut loc vernisajul expoziției. Până în data de 10 ianuarie, tablourile pot fi admirate în cele două săli de la parterul instituției. „Sunt la mine acasă. Mi-am dorit să fac această expoziție și mă simt foarte apropiat de fiecare lucrare. Chiar în hol sunt o parte dintre lucrările filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici. Sunt cei care au avut grijă de mine, au avut încredere în mine. Aici, în Pitești, mi-am deslușit această formațiune de lucru. Mi-am dorit foarte mult să fac această expoziție înainte de Crăciun”, a spus autorul expoziției, Augustin Lucici.
Cu prilejul acestui vernisaj, managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, ne-a dat și o veste bună, legată de restaurarea clădirii Galeriei de Artă.
„Vreau să îl felicit din inimă pe colegul nostru Augustin Lucici, care e un luptător și care se zbate, ne adună la asemenea frumoase evenimente, fie la Galeria de Artă, fie la Metopa, București sau chiar la Veneția. Poate nu întâmplător am stabilit această dată. Chiar astăzi am semnat ultima procedură privind achiziția publică și atribuirea contractului pentru restaurarea acestei bijuterii arhitectonice a municipiului Pitești, fostul sediu al Primăriei. Chiar dacă vom închide temporar galeria pentru restaurare, Augustin Lucici ne va aduna în continuare la asemenea manifestări la sediul Muzeului Județean Argeș și nu numai”, a menționat Cornel Popescu.
Prezent a fost și pictorul Ion Pantilie. Bucuros că s-a întors în locul în care s-a cununat în urmă cu 51 de ani, acesta a depănat amintiri care au ca punct comun Galeria de Artă (fostul sediu al Primăriei Pitești – n.red.), locul în care pictorii argeșeni și-au desăvârșit, ani la rând, calitățile artistice.
„Toți suntem legați de galerie. Galeria noastră are piese de mare valoare, care ar trebui să fie mai mult popularizate. Eu, spre exemplu, făceam orele aici, cu elevii de la Liceul de Artă. Nu știu de ce tinerii nu sunt așa de atrași de artă. Ține de educație. Copiii au partea lor de vină, dar și profesorii sunt vinovați. Câți dintre profesori aduc copiii aici? Câți au fost în seara asta?”, a spus pictorul Ion Pantilie.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole