Web Analytics

„Piaţa Milea ar putea avea o denumire cât mai strălucitoare, şi anume Piaţa Simfoniei Lalelelor”

de | 8.08.2019 13:30 | Cultură

# Propunere inedită a „părintelui” Simfoniei Lalelelor, dr. ing. Ilarie Isac

De curând am primit pe adresa redacției o scrisoare inedită semnată de dr. ing. Ilarie Isac, nimeni altul decât “părintele” Simfoniei Lalelelor. În această scrisoare adresată redacției “Jurnal de Argeș”, Ilarie Isac face o propunere foarte interesantă, și anume aceea ca Piața Milea să aibă o altă denumire. Este vorba de Piața Simfoniei Lalelelor. Principalul argument al d-lui Isac este acela că în această locație a luat naștere Simfonia Lalelelor în anul 1978. Redăm în continuare în întregime scrisoarea semnată de dr. ing. Ilarie Isac.

„Stimată Redacție!

Urmare a «Lecției de istorie» – Piața Milea – elaborată de dl. profesor Carp în «Jurnalul de Argeș» din 10 iulie 2019, vă rog să primiți din parte-mi propunerea pentru o denumire cât mai strălucitoare a «buricului târgului», anume Piața Simfoniei Lalelelor.
Să acordăm «Cetățenia de Onoare» unei manifestări înălțătoare care aproape de o jumătate de secol înnobilează viața comunității piteștene, sporind notorietatea acestor meleaguri pe meridianele lumii.
Să o încetățenim pentru veșnicie, ferind-o de convulsiile vremurilor «democratice», prilejuite de schimbarea edililor (vezi 2019).
Alături de Stema Piteștiului, laleaua, să o plantăm, să prindă rădăcini…
Aici s-a născut Simfonia Lalelelor în 1978, în Casa solidarității sociale, ieșind în afară, invadând cu harul Dumnezeiesc al farmecului florilor actuala piață, care cu predestinație ar putea să-i poarte numele și chiar să o adăpostească din nou!
Ar trebui să facem mai mult pentru ca şi comunitatea piteșteană (argeșeană) să se bucure nu numai de o manifestare cultural-tehnico-științifică, dar și din punct de vedere al aspectelor economico-financiare, turism ș.a.m.d., inclusiv promovarea internațională.
Încredințez ideea și îndemn valoroasa redacție a «Jurnalului de Argeș» (Gabriel Grigore, Cristian Vasile, Denis Grigorescu, Marius Ionel, Alina Crângeanu) să nu pregete în a-i crea opinie favorabilă și în final – «Piața Simfoniei Lalelelor».
N.B. O denumire cu deschidere spre cultură, spre spirit, spre armonie, spre lumină, s-ar putea înscrie și ca un element compensatoriu, de purificare, opus «experimentelor» întunecoase petrecute în secolul trecut în Pitești.

Vă mulțumesc!
Ilarie Isac”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii