Web Analytics

Piaţa catastro-epică şi zidurile ei deja crăpate

de | 6.05.2021 13:24 | Actualitate, Opinii

Am scris că noua Piață a Primăriei Pitești va fi un eșec catastro-epic și timpul ne-a dat dreptate. Chiar mai devreme decât ne-am fi așteptat. La nici două luni de la inaugurare, recepție sau tăiere de moț, că nimeni sănătos la cap nu mai știe ce a fost, marea investiție poleită cu granit din India și boită cu ruj de Pitești crapă din toate încheieturile. Ieri, consilierul local Mihai Coteț a publicat pe FB imagini cu zidurile de sprijin ale băncilor din piață crăpate la modul hidos, mai ceva decât craterele făcute de avioanele americane pe drumurile din Irak. E bomboana pe coliva unei dizenterii de proiect ce a golit bugetul Piteștiului de aproape 4 milioane de euro, din care 400.000 a costat numai WC-ul smart care ne-a făcut de râs în toată Europa.

De Paște și în a doua zi, tot piteșteanul și emigrantul întors de sărbători să ciocnească un ou cu familia și să-și facă un selfie cu ”Tulipa de Pitești” și granitul de Bollywood au putut vedea minunea. O investiție eșuată, cu ziduri cariate. Nu știu cine și pe unde va scoate cămașa acestei bătăi de joc soldate cu (încă) un viol grosolan al banului public. E clar că ceva trebuie făcut! Poate chiar de către Prefectură, că în subiect am văzut că a intrat cu viteză de foreză și noul prefect, Emilia Mateescu. Chiar domnia sa a anunțat că a cerut documente de la Primăria Pitești despre execuția pieței și prețul nesimțit al wc-ului smart. Vom trăi și vom vedea dacă domnișoara prefect USR a dorit doar un exercițiu de imagine ieftină sau e animată de bune intenții. Fiindcă e cool să apari în prime time la TV sau pe prima pagină a ziarelor că dorești aflarea adevărului, dar în realitate să faci doar joc de glezne. Fine, ca să-i facem totuși și un compliment.

Dar să nu anticipăm! Ceea ce însă cu siguranță știe domnișoara prefect Mateescu, ca înalt funcționar public, mai ales că vine din domeniul justiției și a profesat ca executor judecătoresc, e că există un articol de lege, 267, din noul Cod Penal, care se cheamă omisiunea sesizării. Și care sună exact așa: ”Funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Ca să simplific, prefectul de Argeș a deschis Cutia Pandorei (care poate fi și Cutia Adevărului în cazul de față), cerând documente ca să se lămurească despre un posibil viol în grup la care a fost supus bugetul municipiului Pitești. Așteptăm să vedem ce va face domnișoara prefect, în funcție de ce a cerut și de ce documente va primi. Și cum cale de mijloc nu prea există, ori își va cere scuze că s-a hazardat și a văzut jaf și risipă acolo unde nu sunt ori, dimpotrivă, va face ceea ce trebuia să facă și primarul Chirică de la Iași, ca să nu fie pus sub acuzare. Întotdeauna setea de imagine e o armă cu două tăișuri.

Citește și Saga reabilitării Pieţei Primăriei continuă. După inaugurare, încă o reparare

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Alo domnule ziarist deontolog si grijuliu, de ce nu mentionati din ce partid fac parte cei ce au aprobat aceasta investitie catastrofal de pagubasa adica PSD-ul ? De ce singurul nume de partid din articolul dvs e USR care nu are nici o treaba cu investitia din piata ? Ce treaba are USR cu investitia ? Nu mentioanati nume, aparteneta politica a celor care au pagubit voit bugetul ? Cine este de vina domnule ziarist ? Va este teama sa pronuntati ca PSD e vinovat ?

    Multumim din inima primarului PSD-ului si consilierilor PSD care au votat aceasta investitie paguboasa !

  2. Cata „indignare” pe domnul ziarist dar „uita” sa numeasca vinovatii ! Rusine !

  3. Cata spaga au primit cei care au votat acest proiect foarte scump si prost executat. Asta-i intrebarea… DNA ne aude ?! Hai ca poate acum cand sefa voastra, doamna procuror Daniela Lupu se pensioneaza de tanara va apucati si voi de treaba…Vrem sa auzim clinchet de catuse..