Web Analytics

Pfizer solicită Statelor Unite ale Americii aprobarea oficială a tratamentului său antiviral Paxlovid pentru Covid

de | 1.07.2022 11:01 | Actualitate, Home

Pfizer anunță că a solicitat Statelor Unite aprobarea oficială a tratamentului său antiviral Paxlovid pentru Covid-19, care este disponibil în prezent în baza unei autorizaţii de urgenţă, transmite Reuters.

Compania a solicitat Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente aprobarea Paxlovid pentru tratarea de Covid-19 a pacienţilor vaccinaţi şi nevaccinaţi care prezintă un risc ridicat să facă forme grave de boală.

Citește și: Încă un proces pierdut de Primăria Câmpulung. Un salariat de la Protecţia Civilă a fost reangajat pe post

Cererea corespunde cu actuala autorizaţie de urgenţă pentru acest medicament, care acoperă 50%-60% din populaţia SUA, potrivit estimărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Tratamentul, care constă în administrarea a două medicamente pe parcursul a cinci zile, de la declanşarea primelor simptome, a redus riscul de spitalizare sau deces cu 88% pentru pacienţii adulţi nespitalizaţi cu risc ridicat de a face forme grave de boală, incluşi într-un studiu clinic al Pfizer. Studiul nu a inclus persoane vaccinate. Datele unui studiu realizat în Israel la începutul acestei luni au arătat că Paxlovid a redus ratele de spitalizare şi decese din cauza Covid-19 la pacienţii vaccinaţi şi nevaccinaţi de cel puţin 65 de ani, dar nu s-a constatat că previne îmbolnăvirea severă în rândul adulţilor mai tineri, notează News.ro.

Citește și: Cehia preia președinția semestrială a Uniunii Europene

Peste 1,6 milioane de cure de Paxlovid au fost administrate în Statele Unite, conform datelor Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *