Web Analytics

Peste un milion de case de marcat conectate la serverele ANAF

de | 4.05.2017 11:29 | Politica si Administratie

ANAFcasa marcat

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat, în această săptămână, procedurile pentru conectarea caselor de marcat ale operatorilor economici la serverele proprii.

Au fost astfel puse la punct specificaţiile tehnice şi structura fişierelor pe care casele de marcat urmează să le trimită către Fisc, în conformitate cu Hotărârea pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003.
Aceste aspecte au fost definitivate în urma întâlnirilor de lucru desfăşurate în ultimele cinci luni între ANAF şi reprezentanţii Asociaţiei Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) şi ai Patronatului Comercianţilor şi Servisanţilor de Case de Marcat.
Legea prevede că, la 1 noiembrie 2018, preşedintele ANAF trebuie să emită un ordin care să precizeze data la care casele de marcat trebuie să transmită informaţiile către serverele instituţiei. Acest proiect vizează conectarea a peste 1 milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel încât transmiterea de date să înceapă la jumătatea anului 2019.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole