Web Analytics

Peste patru milioane lei pentru deszăpezire în Argeş

de | 17.12.2020 13:05 | Actualitate, Economie

Prima zăpadă căzută în acest început de iarnă a pus în atenția autorităților problema eventualelor intervenții pentru deszăpezire. În Argeș, pentru drumurile județene atribuirea serviciului de curățire a zăpezii este în sarcina Consiliului Județean, în timp ce pentru drumurile comunale administrațiile publice locale au încheiat, în mare parte, contracte pentru deszăpezire.

Citește și Regia Judeţeană de Drumuri a cheltuit 12 miliarde lei vechi pe închirierea utilajelor pentru deszăpezire de la firma fratelui primarului de la Cotmeana

Și pentru cele mai importante căi rutiere din județ, cele naționale, s-au achiziționat servicii de deszăpezire. La solicitarea deputatului de Argeș Dănuț Bica, Ministerul Transporturilor a comunicat faptul că până la jumătatea lunii ianuarie 2021 valoarea contractelor pentru curățirea de zăpadă a drumurilor naționale care străbat județul este de aproape patru milioane de lei (808 mii lei pentru bazele de munte ale Secției Drumuri Naționale Pitești și 3,1 milioane lei pentru toate bazele), în timp ce pentru autostrada A1, contractul aferent bazei DNP Căteasca are un preț de circa 600 de mii de lei. Cantitatea de sare, nisip și clorură de calciu este, în total, de peste o mie cinci sute de tone.
Pentru perioada de până la finele lunii martie 2021, contractele pentru servicii de deszăpezire sunt în curs de încheiere, la o valoare care ține cont de o doisprezecime din bugetul anului 2020.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii