Web Analytics

Peste 8.000 de copii nevaccinați, în Argeș

de | 27.07.2017 08:55 | Actualitate

copii nevaccinati argesÎn județul nostru, 8.134 de copii cu vârste cuprinse între 9 luni – 9 ani nu au fost imunizați. Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, a afirmat joi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că în evidențele medicilor de familie din Argeș figurează 1.006 copii cu vârsta cuprinsă între 9 – 11 luni care nu au fost vaccinați. Alți 7.128 de copii din cei 43.869 de copii cu vârsta între 1 – 9 ani nu au schema de vaccin completă.

 

Potrivit directoarei DSP Argeș, procentul copiilor nevaccinați din Argeș este de 16%. „În această grupă eligibilă de vaccinare 1 – 9 ani avem o acoperire vaccinală de 84%. Nu este nici foarte bună, nici foarte proastă. Ținta Ministerului Sănătății și a noastră este o acoperire vaccinală de 95%”, a spus Sorina Honțaru.
Cât despre procentul copiilor nevaccinați, Sorina Honțaru susține că în cazul a 20% dintre aceștia, părinții refuză să își dea acordul pentru ca micuții să fie imunizați. „Alții sunt plecați în străinătate pe timpul verii și nu se întorc în județ, nu-i putem găsi să-i vaccinăm. De aceea am o rugăminte la dvs, domnilor primari, prin persoane influente din primărie, prin persoane cunoscute, la cei care au ajutor social, vă rog să interveniți să îi determinăm să meargă la cabinetele medicilor de familie, să fie vaccinați. Avantajul județului nostru este că la această dată nu avem decât 20 de copii pozitivi la rujeolă, față de alte județe care au mai mult de 20 și nu avem niciun deces, iar la această dată nu mai avem niciun suspect de rujeolă. Dar trebuie să ne luăm toate măsurile. Trebuie să ne mobilizăm cu toții să aducem acești copii la vaccinare și să îi facem pe părinți să înțeleagă că acest drept al copilului la sănătate și la viață este respectat și să-l respecte și dânșii. Avem cabinete cu medic de familie în toate comunele, dar avem comune unde avem comunități mai mari de etnie romă și unde avem într-adevăr peste 100 de copii nevaccinați complet la această dată. La Bascov, spre exemplu, sunt 240 de copii nevaccinați. Vaccinuri avem în cantități suficiente”, susține directoarea DSP Argeș.
Cu două săptămâni în urmă, în Argeș au ajuns 10.042 de doze de vaccin de la Ministerul Sănătății, dozele fiind suficiente pentru a imuniza cei 8000 de copii care nu au schema de vaccin completă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii