Web Analytics
scris duminică, 29.09.2024

Peste 300 de salariaţi părăsesc luni Uzina Dacia de la Mioveni. cu cereri de plecare voluntară

Un număr de 309 de salariaţi vor părăsi luni, 30 septembrie, platforma de la Mioveni,în cadrul celui mai recent program de plecări voluntare derulat de constructorul autohton de automobile, a declarat pentru Puterea.ro liderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), Viorel Ungureanu.

Pe liste s-au trecut circa de 600 de salariaţi, conducerea Dacia a aprobat numai 309 cereri

Peste 300 de salariaţi părăsesc luni Uzina Dacia de la Mioveni. cu cereri de plecare voluntară

Numărul de cereri de plecare voluntară a fost aproape dublu, însă conducerea Dacia a aprobat numai 309 de cereri, a precizat Viorel Ungureanu.

Citește și Cum s-a înființat firma Transpeco? Dragoș Gâdoiu, CEO: „Investiția inițială a fost de aproximativ opt milioane de euro”

Vor pleca salariaţi de la diverse secţii, de pe toată platforma de la Mioveni, în condiţiile în care Dacia se reorganizează pentru producţia modelului Bigster şi creşte nivelul de automatizare şi robotizare.

Pentru toţi cei din secţiile unde se reorganizează activitatea s-au găsit soluţii, fie că li s-a aprobat plecarea voluntară sau li se păstrează posturile. Un număr de 50 de persoane vor desfăşura o altă activitate în cadrul Dacia.

Cei 309 de angajaţi care pleacă voluntar începând cu 1 octombrie, acceptaţi în program, vor primi bonusurile de concediere odată cu lichidarea pentru luna septembrie, adică pe 10 octombrie, a precizat liderul sindical.

Ce prime vor fi acordate

  • Până la 2 ani vechime – 22.000 de lei net
  • 2-4 ani vechime – 55.000 lei net
  • 4-8 ani vechime – 98.000 lei net
  • 8-12 ani vechime – 120.000 lei net
  • 12-16 ani vechime – 150.000 lei net
  • Peste 16 ani vechime – 185.000 lei net

Pentru salariaţii cu recomandare medicală de schimbare a locului de muncă sau de interzicere a efectuării de ture de noapte se va acorda o primă de 195.000 de lei net în cazul încetării contractului de muncă prin acordul părţilor.

În urmă cu doi ani, Dacia a mai derulat un astfel de program de plecări voluntare, iar atunci au părăsit platforma de la Mioveni 600 de persoane.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită