Ambulatoriul extins de la Spitalul Județean de Urgență Pitești va beneficia de mobilier, dar și aparatură de ultimă generație printr-un proiect pe fonduri europene depus, joi, 29 august, de managerul spitalului, Adrian Dumbravă, și de colegii săi de la Consiliul Județean Arges.
Spitalul Județean de Urgență Pitești a depus cererea de finanțare pentru proiectul „Dotare cu Echipamente medicale și mobilier a Ambulatoriului extins al SJU Pitești” în cadrul apelului de proiecte finanțat prin „Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul de Sănătate”, un proiect în valoare totală de aproximativ 2,4 milioane euro.
Prin proiect se vor achiziționa echipamente medicale, mobilier medical și echipamente IT în valoare de 11.342.461,20 lei. Valoarea totală a proiectului este de 11.909.584,26 lei, valoarea totală nerambursabilă este 11.671.392,57 lei, iar contribuţia solicitantului (2% din cheltuielile eligibile) este de 238.191,69 lei, neexistând cheltuieli neeligibile.
În noul corp vor funcționa următoarele cabinete cu activitate ambulatorie: Cardiologie, Chirurgie generală+toracică, Chirurgie vasculară, Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Oftalmologie, ORL, Obstretică-ginecologie, Medicină internă, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Neurologie, Nefrologie și Urologie.
Citește și Finanțare de peste 1 milion de euro pentru energie regenerabilă la Curtea de Argeș
Managerul Dumbravă, optimist că proiectul va fi declarat eligibil
„Extinderea Ambulatoriului a fost realizată tot printr-un proiect european în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, în câteva săptămâni vom semna recepția clădirii, și suntem optimiști că noul proiect va fi declarat eligibil.
Sunt bucuros pentru că a fost un exercițiu pentru mine ca în două săptămâni să reușim să identificăm sursa de finanțare și să reușim să depunem proiectul. A fost o muncă de echipă coordonată de echipă coordonată de colegii noștri de la Consiliul Județean. Le mulțumesc colegilor mei de la Spitalul de Urgență și colegilor de la departamentul condus de domnul Sorin Ivașcu. Sunt mândru că am putut propune acest proiect.
Printre dotările noi, care vor fi achiziționate menționez un ecograf doppler pentru Chirurgie vasculară, un ecograf doppler pentru Neurologie, un tomograf pentru secția de Oftalmologie, un ecograf 4D pentru Ginecologie și multe alte aparate medicale de ultimă generație.
În același timp așteptăm ca proiectul de digitalizare a Ambulatoriului să se demareze. Finanțarea a fost aprobată și așteptăm undă verde pentru a începe licitația. Acest al doilea proiect va permite ca cele mai multe servicii medicale ale noastre să se facă pe bază de programare online, într-un cadru civilizat, astfel încât cetățenii județului să poată veni cu un timp mult mai scurt înainte de a intra la medic.
Suntem încrezători că lucrurile vor decurge bine și în timpul cel mai scurt vom putea oferi pacienților noștri alte condiții în Ambulatoriu”, a declarat Adrian Dumbravă, manager Spitalul Județean de Urgență Pitești.
Citește și CPMB a emis deciziile de recalculare. Pensia va creşte pentru 390.000 de pensionari
75.000 de argeșeni au apelat la serviciile Ambulatoriul în 2023
„Vreau să le mulțumesc colegilor noștri de la Consiliul Județean și Spitalul Județean pentru profesionalismul și eficiența de care au dat dovadă. Sunt convins că noul proiect va primi finanțare. La Ambulatoriul Integrat vom face în perioada următoare recepția noului corp, realizat tot printr-un proiect european în valoare de aproximativ 3 milioane de euro.
Vom îmbunătăți mult calitatea actului medical pe zona de Ambulatoriu, de serviciile căruia au beneficiat numai anul trecut 75.000 de argeșeni, mai ales că vom introduce și un sistem de programare online, astfel încât timpii de așteptare vor fi mult mai mici față de ceea ce se întâmplă în prezent”, a transmis și Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.
Potrivit datelor statistice, în anul 2023 un număr de 74.591 de pacienți au beneficiat de servicii medicale în Ambulatoriul SJU Pitești. Dintre aceștia, un număr de 10.914 de pacienți care au beneficiat de servicii medicale în Ambulatoriu au fost din zona rurală. De asemenea, din numărul total de pacienți prezentați în Ambulatoriu, un număr de 24.378 de pacienți au avut vârsta de peste 50 de ani. Se anticipează că, odată cu noile dotări ce se vor achiziționa prin proiect, numărul pacienților prezentați în Ambulatoriu va crește cu aproximativ 5%, astfel că se estimează ca după dotarea Ambulatoriului să se înregistreze un număr de 78.091 de pacienți anual.
0 Comentarii