Web Analytics

Peste 120.000 de vizitatori la ediţia jubiliară a „Simfoniei Lalelelor”

de | 27.04.2017 14:15 | Actualitate

14 03Timp de trei zile, între 21 și 23 aprilie, Piteștiul a fost din nou capitala florilor. Cea de-a 40-a ediție a „Simfoniei Lalelelor” a fost un succes, depășind toate recordurile anterioare: peste 120.000 de vizitatori! Numărul mare al celor care au venit să se bucure de expoziția florală de la Casa Cărții a fost datorat și faptului că intrarea a fost, în premieră, gratuită. Afară, sutele de standuri ale comercianților s-au bucurat și ele de o afluență mare de vizitatori și mai ales de cumpărători. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva detalii mai puțin văzute de la Simfonia Lalelelor.

Peste 100 de elevi din Pitești au muncit la carele alegorice

Oficialitățile care au luat cuvântul la deschiderea expoziției florale de la Casa Cărții, „Simfonia Lalelelor”, aflată la cea de a 40-a ediție, le-au mulțumit copiilor care au înfruntat cu mult curaj frigul, timp de o oră și jumătate cât au defilat în cadrul paradei. Puțini știu însă că tot copiii au fost cei care au realizat și frumoasele care alegorice care au făcut deliciul publicului. La chemarea Inspectoratului Școlar General Argeș, au răspuns peste 30 de talentați elevi ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” iar lor li s-au alăturat elevi de la „Astra”, „Dacia”, „Armand Călinescu” și de la Liceul Economic „Maria Teiuleanu”. Peste 100 de tineri au muncit astfel, timp de două zile, în baza din Tudor Vladimirescu la conceperea și împodobirea cu flori a carelor alegorice.

Primarul Cornel Ionică i-a invitat pe ambasadorii veniți la Simfonie la o țuică de… Alba

Mulțime de ambasadori, consuli onorifici și alți reprezentanți la nivel înalt și la „Simfonia Lalelelor” din acest an. După speech-urile de rigoare pe scena din fața Casei Cărții, excelențele sale au participat la tăierea panglicii omagiale a expoziției florale. Apoi oaspeții s-au oprit în dreptul unui stand frumos amenajat de la parter unde erau așteptați cu mai multe pahare de băuturi, fiind îmbiați de primarul Cornel Ionică la o țuică de… Alba. Degustată cu plăcere chiar și de reprezentantul Sfântului Scaun, monseniorul Miguel Maury Buendia.

Stand cu parfum de aluzie la Simfonia Lalelelor

14 02Prezent de cinci ani consecutiv la Simfonia Lalelelor cu standurile sale având teme originale și câștigător al penultimei ediții a concursului cel mai frumos stand, colonelul în rezervă Ion Catinca a venit și în acest an printre expozanți. De această dată tema a fost „Jos pălăria!!… Pentru frumusețe, referință și continuitate a superbei și deja tradiționalei sărbători de suflet a orașului nostru drag, Pitești”. Să fie o aluzie fină a expozantului din Bascov la adresa administrației locale de a nu renunța la organizarea acestei expoziții florale la Pitești?

Stand cu poezii pentru vizitatori

14 01Vizita la Pitești a poetului humorean Sorin Poclitaru pentru susținerea recitalului de muzică şi poezie de acum o lună, împreună cu Ștefania Iacob, nu a rămas fără ecou pentru cei prezenți la acest spectacol. Astfel, cartea „Teme-te, femeie” a fost sursă de inspirație pentru Ana Bildea în realizarea unui colțișor de expoziție florală din Simfonia Lalelelor, ediția cu nr. 40. Cei care au venit la stand au primit și poezii printate ale lui Sorin Poclitaru. Flori și poezie, o combinație fermecătoare.

Gașca Zurli a adunat peste 10.000 de fani mari și mai ales mici

De mare succes s-a bucurat concertul organizat sâmbătă seara în Piața Primăriei, concert susținut de Smiley și Sore. Însă marea surpriză a fost concertul de duminică dimineața susținut de atât de îndrăgita Gașcă Zurli. Concertul a făcut ca centrul Piteștiului să fie practic blocat timp de aproape o oră și jumătate de peste 10.000 de fani mari și mai ales mici care au cântat hiturile „Am o căsuță mică” sau „Gașca Zurli” împreună cu îndrăgita formație condusă de Mirela Retegan.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii