Poliţia Română se confruntă cu un deficit uriaş de personal. Ca să mai acopere din locurile vacante, poliţiştii au organizat, în parcul Mogoşoaia, mai multe expoziții și demonstrații, menite să-i atragă pe tineri către această profesie. Oamenii au fost interesaţi, în special, de activitatea poliţiştlori criminalişti, care le-au arătat cum se adună amprente de pe anumite probe.
Examenul de admitere în şcolile de poliţie se apropie, iar autorităţile ar vrea să convingă tot mai mulţi tineri să aleagă această profesie. În total, au fost scoase la concurs peste 1600 de locuri. „1340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina și 300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureşan. Candidații care doresc să se înscrie pot face acest lucru prin depunerea unei cereri la adresa de email a serviciul resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, respectiv resurse umane, Polițiaromână.ro”, a declarat Stoica Dănuț Mirel, Inspectoratul de Poliție Județean.
Citește și: A dispărut o fetiță. Dacă ați văzut-o sunați la Poliția Costești
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută în perioada 25 – 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea; Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea; Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu; Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş; Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea; Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.
Citește și: Tentative de fraudă în numele CEC Bank și BRD
Proba de evaluare a cunoştinţelor se va susţine la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice. Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor la data de 15 iunie 2024, iar rezultatele obţinute vor fi aduse la cunoştinţa candidaţilor prin postarea pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează, până la data de 16 iunie 2024. Proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislaţie specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului, educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic. La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.
Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024. Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie 2024.
0 Comentarii