Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Personalități din Pitești, în pelerinaj la icoana Gerontissa (stareța)

Parohul Paraclisului Centrului Universitar Pitești al Universității Naționale de Știință și Tehnologie „Politehnica” București, părintele capelan Rafael Vintilă, a organizat un pelerinaj, cu credincioși argeșeni, (personalități în domeniile lor de activitate), în județul Vâlcea, pentru rugăciune și închinare. Pelerinii au făcut un popas la Icoana Maicii Domnului Gherontissa ( Stareța), o copie fidelă a icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Pantocrator din Sfântul Munte Athos, așezată în Mănăstirea Sfântul Nectarie, din comuna Vlădești.

Personalități din Pitești, în pelerinaj la icoana Gerontissa (stareța)

Citește și Mesajul de condoleanțe al arhiepiscopului Calinic Argeșeanul la moartea preotului Ilie Geangavelea

 Starețul lăcașului sfânt în care se află icoana, le-a dezvăluit pelerinilor că omul de afaceri Gigi Becali, a sprijinit financiar realizarea copiei, făcută din aur și argint, cu o înălțime de aproximativ doi metri.

Potrivit starețului Sebastian, de la  Mănăstirea Sfântul Nectarie, copia fidelă a Icoanei ”Stareța” a costat în jur de 50.000 de euro, fiind realizată din 7 kilograme de argint, 150 grame de aur și pietre prețioase. O mare parte din această sumă, adică 10.000 de euro, a fost plătită de omul de afaceri Gigi Becali. Starețul Sebastian își dorește sa îi facă Maicii Domnului și un baston starețesc cu piese semiprețioase care costă aproximativ 2.000 de euro.

 „Stareţa” săvârşeşte mulţime de minuni pentru cei ce aleargă la ea cu credinţă. Femeilor sterpe le dăruieşte copii, celor suferinzi de cancer şi de diferite boli le dă sănătate, elevilor iluminare şi diferitelor nevoi ale oamenilor le aduce degrabă rezolvare, ca „Grabnic Ascultătoare”; în acest fel, ea este călăuză a credincioşilor şi sfătuitoare sigură în viaţa lor. „Stareţa” dă o bucurie şi binecuvântare deosebită creşterii sau înfăptuirii oricărei lucrări bune, după cum mărturisesc pelerini evlavioşi care au crescut şi au progresat în muncile lor, în urma contactului cu această icoană a „Stareţei”, scrie Doxologia.ro

Despre acest pelerinaj, părintele profesor psiholog Rafael Vintilă a declarat: ” Am fost un grup de 20 de persoane, pelerinajul a avut, pe lângă aceste obiective, și foarte multe sfinte moaște, printre care, ne-am închinat și la moaștele Sfântului Ioan Iacob Persul, ocrotitorul împotriva accidentelor grave. Am avut masa sponsorizată de restaurantul Sibiceanu. Pelerinii au primit în dar mir și cărți. Cu acest prilej au fost distribuite și mai multe pachete cu alimente. Nădăjduim să mai facem și alte pelerinaje după Rusalii”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Unde a fost găsită Alexandra

Minora dispărută de la Schitul Golești a fost identificată, cu sprijinul polițiștilor din cadrul...

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Ultimele articole

Unde a fost găsită Alexandra

Minora dispărută de la Schitul Golești a fost identificată, cu sprijinul polițiștilor din cadrul...

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită