Web Analytics
scris luni, 16.09.2024

Persoanele cu dizabilități au protestat în Piața Victoriei, nemulțumite de diminuarea pensiilor în urma recalculării

Câteva zeci de pensionari cu dizabilităţi au participat, luni, în Piaţa Victoriei, la un protest organizat de Federaţia Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România, fiind nemulţumiţi de „diminuarea pensiilor” cu procente „cuprinse între 40 şi 80%”, în urma recalculării, potrivit G4Media.

Persoanele cu dizabilități au protestat în Piața Victoriei, nemulțumite de diminuarea pensiilor în urma recalculării

Citește și: Pitești. Lucrări pe străzi, în stațiile de la Muzeu și Cercul Militar

„S-au anunţat persoane din toată ţara (n.r.- că participă). Fac menţiunea că cei care protestează sunt persoane cu handicap, persoane cu afecţiuni grave, cu boli cronice, persoane imobilizate care expun unui risc din punct de vedere al sănătăţii. Prin urmare, nu ne putem aştepta la o prezenţă masivă. Dar şi o singură persoană dacă este obligată să iasă în stradă şi să protesteze arată o mare problemă – persoanele cu dizabilităţi care au lucrat în condiţii de handicap şi care au îndeplinit stadiul de cotizare contributiv prevăzut de lege se confruntă acum cu anularea recunoaşterii acestui drept din Legea 360, iar pensiile recalculate ale acestor persoane sunt diminuate cu procente între 40 şi 80%”, a declarat pentru Agerpres Daniela Tontsch, preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România.

Potrivit acesteia, pensionarilor cu dizabilităţi li se „amputează un drept”, întrucât pensia reprezintă „un drept de proprietate”.

„Astăzi practic li se amputează un drept. Pensia este un drept de proprietate pe care aceşti domni guvernanţi vor să îl înlocuiască cu un ajutor social”, a spus Tontsch.

În opinia sa, Guvernul este „incoerent” în ceea ce face şi ceea ce comunică.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...