Web Analytics

Persoane depistate prestând muncă nedeclarată în Argeș

de | 7.03.2018 10:36 | Actualitate

munca negruÎn vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată ITM Argeş a efectuat un număr de 182 de controale în luna februarie. Astfel, la 26 de angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 57 de persoane. În urma acestor controale au fost aplicate 26 de amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 791.500 lei.

Printre deficienţele constatate în urma controalelor menționăm neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit, neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă sau netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe au fost comerțul, restaurante, alimentație publică, transport, construcţii, protecție și pază, confecții, producție mobilă și spălătorii auto.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii