Web Analytics

„Pericolul este ca mall-ul din Tudor Vladimirescu să nu se mai facă”

de | 28.03.2019 13:00 | Economie

# Unul dintre cei doi investitori, Constantin Pănescu de la Metabet, aruncă bomba

La începutul acestui an, era eliberat avizul de mediu pentru construirea mall-ului din Tudor Vladimirescu, a pasajului rutier și pietonal care va lega acest cartier de axul central al orașului peste calea ferată, a unui sens giratoriu, a unui bloc de locuințe de 16 etaje și a tot ceea ce ar însemna crearea unui pol social și economic în acea zonă destul de anostă a Piteștiului. În mod normal, acest aviz ar fi trebuit să deschidă calea procesului de acordare a celorlalte avize și autorizații necesare acestei investiții, inclusiv a autorizației de construcție. Numai că, în buna tradiție românească, atunci când ceva merge bine trebuie să se întâmple altceva care să strice lucrurile și, pe cale de consecință, au apărut contestatarii, diverse ONG-uri sau chiar unii dintre vecini. Iar în România, țară din care face parte și Piteștiul, contestația este moartea investiției. În acest context, am discutat cu oamenii de afaceri Constantin Pănescu și Gheorghe Badea, implicați direct în realizarea acestui obiectiv urbanistic.

Constantin Pănescu: „Întotdeauna se găsesc oameni care să fie deranjaţi de ceva”

„E adevărat că au apărut contestatarii și contestațiile, că, dacă nu apăreau, ar fi fost totul prea bine și prea frumos și viața nu ar mai fi avut niciun farmec. Ca de obicei, se găsește cineva care să facă ceva împotrivă, ca de obicei și ca întotdeauna se găsesc oameni care să fie deranjați de ceva. Sunt oameni care, oricât le-ai explica bunele tale intenții și faptul că totul va fi bine, nu cred până nu pipăie ei cu mâna lor. Nu poți să-i mulțumești pe toți, e știut, oricât de mult ți-ai dori și oricât ai încerca asta. Avem autoritățile de partea noastră, au discutat cu ei, am discutat și noi împreună cu autoritățile, au fost ascultați pentru că trebuie și au dreptul să fie și ei ascultați, dar tot există nemulțumiri și contestații. Problema este că riscăm să ajungem la o boală lungă și, știți dumneavoastră, boala lungă e moarte sigură. Astfel, putem ajunge în situația în care să existe pericolul să nu se mai facă această investiție, acesta este pericolul, pericolul este ca mall-ul din Tudor Vladimirescu să nu se mai facă. Nu neapărat din cauza acestor oameni nemulțumiți, ci din cauza tărăgănării lucrurilor. Cu cât se întârzie lucrurile și trece mai mult timp, ați văzut și dumneavoastră câte se întâmplă în țara asta, se anunță recesiune, cu atât mai mult putem ajunge în situația în care investitorul să nu mai considere rentabilă această investiție și să renunțe la proiect”, a declarat Constantin Pănescu pentru Jurnalul de Argeș.

Gheorghe Badea: „Cei care contestă proiectul au picat în plasa inamicului numărul 1 al acestui mall”

„Sunt niște cetățeni care au picat în plasa unor «binevoitori», a unor ong-iști sau, mai sigur, au picat în plasa adversarului nr. 1 al acestui mall (n.red. – omul de afaceri se referă la un mare centru comercial ale cărui afaceri ar putea fi afectate de mall-ul din Tudor Vladimirescu). Acești cetățeni au intentat sau vor să intenteze un proces împreună sau cu susținerea acestui adversar. Din păcate, acești oameni nu-și dau seama în ce capcană au picat, nu-și dau seama că un astfel de proces înseamnă întârzierea proiectului iar orice întârziere costă. Eu sper că se vor trezi și vor vedea care este realitatea. În caz contrar, riscă foarte mult să ajungă să plătească daune, să răspundă pecuniar, pentru că acolo sunt angrenate resurse materiale și financiare foarte mari și, repet, orice întârziere costă și costă foarte mult. Eu rămân la convingerea mea că tot acel proiect este benefic comunității și numai cine nu vrea nu vede și nu recunoaște asta. Eu nu m-am pus niciodată pe mine în față, în niciun demers al meu, am pus întotdeauna mai întâi interesul comunității și abia apoi interesul meu. Iar acest proiect este unul care ajută comunitatea foarte mult”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș omul de afaceri Gheorghe Badea.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Oare acesta constructie din beton va face tot atat de mult bine precum fac micro-hidrocentrale construite de domnul Badea mediului natural montan din Fagaras ?!

  2. Asta e !
    Fix ca autostrada Pitesti – Sibiu.
    Dar ce se-ntampla, locu-i rau, ori locuitorii/gica contra ?!