Web Analytics

Percheziții la casa bărbatului care și-a sechestrat timp de cinci ani concubina

de | 10.10.2018 10:46 | Actualitate

 

UPDATE: Femeia a cerut ordin  de protecţíe.

„În această dimineață, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au efectuat o percheziție domiciliară la un bărbat de 37 de ani, din comună Rucăr, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie
În urmă percheziției au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe sisteme informatice. Bărbatul a fost adus la sediul Secției de Poliție Rurală Rucăr pentru audieri”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de IPJ Argeș.

Bărbatul este cercetat pentru că și-ar fi  sechestrat şi bătut, timp de cinci ani, concubina cunoscută pe Internet.

Femeia a fost salvată de poliţişti după ce a scris un bilet prin care cerea ajutor şi l-a pus în pacheţelul fiicei ei. Fetiţa a dat biletul educatoarei de la grădiniţă, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru violenţă în familie şi privare de libertate.

Femeia are  34 de ani și este originară din judeţul Iaşi. A venit în Argeş în 2012. Era căsătorită şi i-a adus cu ea, la Rucăr, și pe cei doi copii, care aveau atunci 5 şi respectiv 6 ani.

După un an, cei doi copii au fost încredinţaţi spre creştere tatălui lor. În 2013, Andreea a născut o fetiţă. Bătăile au început la scurt timp.

Nu avea voie să iasă din casă decât însoţită de concubin, care a lăsat-o  fără telefon mobil şi nu i-a permis să aibă acces la internet.

Potrivit femeii, bărbatul montase în casă o cameră de supraveghere.

Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş,  a precizat că ”sesizarea legată de cazul de la Rucăr a venit miercurea trecută, pe 3 octombrie și  făcea referire la un caz de violenţă. Femeia respectivă a pus un bileţel în pachetul fetiţei, bileţel în care făcea referire la mai multe acte de violenţă ale concubinului asupra sa. Bileţelul a ajuns la educatoarea de la grădiniţă, iar aceasta ne-a sesizat pe noi. Ulterior, cercetările s-au extins şi pentru fapta de privarea de libertate, faptă ce se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani. Bărbatul are 39 de ani, este cercetat în libertate. Femeia şi fetiţa ei de cinci ani au fost internate într-un centru de ocrotire a victimelor violenţei în familie”.

Se pare că fetița a fost martoră în mai multe rânduri la bătăile pe care concubinul i le administra mamei ei. Femeia se află, acum,  într-un centru din cadrul DGASPC Argeş”, spune Iuliana Matei, directorul adjunct al DGASPC Argeş.

 

FOTO: stirileprotv.ro

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii