Web Analytics

Pendiuc și Ionică au procese de foc la sfârșitul săptămânii

de | 5.06.2019 10:40 | Actualitate

Joi, 5, și vineri, 6 iunie, vor fi zile de foc pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, și pentru actualul primar Cornel Ionică. Ambii au procese la Curtea de Apel Pitești și respectiv Tribunalul Argeș.

Pe 5 iunie, magistrații Curții de Apel Pitești vor da pronunțarea în dosarul asfaltării drumului care duce către vila fostei secretare a lui Tudor Pendiuc, Carmen Lis. În primă instanță, în iunie 2018, atât fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, cât și Florentin Branişte, directorul ADP Pitești, au fost achitați de către Tribunalul Argeș după ce fuseseră trimiși în judecată de DNA într-un dosar cu acuzații de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea drumului respectiv.

Pe 6 iunie, la Tribunalul Argeș, primarul Cornel Ionică se judecă cu Prefectura Argeș.

După cum se știe, pe 5 aprilie Tribunalul Argeș a judecat dosarul în care Cornel Ionică a cerut suspendarea ordinului emis de prefectul județului, Emilian Dragnea, privind încetarea mandatului său la cârma Primăriei Pitești, după ce ANI l-a găsit în conflict de interese (dosar în care pârâți au fost atât Instituția Prefectului Argeș, cât și prefectul). Instanța i-a admis cererea, iar Cornel Ionică a revenit în funcția de primar al municipiului Pitești. Numai că Prefectura Argeș a formulat contestație, iar judecătorii de la Tribunalul Argeș se vor pronunța asupra contestației.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

5 Comentarii

  1. Mi se pare exagerata nu atit pedeapsa cit interzicerea dreptului de a candida mai ales dupa o achitare…nici nu mai intelegi nimic din impartialitatea justitiei,ori unii sunt corecti ori ceilalti sunt presati de cineva sau incorecti si necinstiti. Ma intreb ce a cistigat comunitatea di interzicerea drepturilor lui Pendiuc? Uitativa cum arata municipiul Pitesti de cind este primar Ionica…mizerie,gropi…nici macar impotriva tintarilor nu s-a mai actionat in parcurile atit de frumoase ramase de la Pendiuc si care au ajuns ca vai de ele! La alegerile precedente cu toate dosarele (care atunci erau proaspete)si cu excluderea din PSD,Pendiuc era gata gata sa iasa primar independent ceea ce inseamna ca lumea i-a recunoscut meritele ca primar… Interzicem oamenilor competenti drepturi fundamentale pentru a veni in fata nulitati profesionale,oameni care pina acum n-au condus nimic,n-au decit meritul de a fi intr-un partid si sustinuti de acesta!

  2. Nici Pendiuc ,nici Ionica nu ai făcut absolut nimic pentru cetățenii Piteștiului,dar nici pentru orașul Pitesti,nu merita nici unul dintre ei mandatele de primar,singurul lucru pentru care trebuie premiați sint demagogia și Fariseismul lor cu care pozează in oameni de baza ai orașului!!!!

  3. Aprobări de construcții blocuri care se ridica neținând cont de alte construcții deja construite sint deja semnătura primăriei sub directa conducere a lui Ionica,un prost arhitect,al cărui singur r interes este doar propria lui îmbogățire și a neamurilor lui!!!!Sper sa fie schimbat cit mai reoede acest pseudoprimar!!!

  4. Revin cu precizarea ca mai proasta alegere ca Ionica primar al Piteștiului nu poate exista,orașul lalelelor a ajuns o ruina sub conducerea lui Ionica,nu știu cine ar putea vota un așa primar,poate doar cei care lucrează la lopata!!!!

  5. De aceea au emigrat 7 milioane de tineri din România,din cauza acestor fosile politice dornice de arivism și îmbogățire in detrimentul cetățenilor ,care nu au alte interese decât propria îmbogățire personală ,degeaba s-a făcut revoluție in 1989,pentru toți escrocii și securiștii și ajuns la conducere,de aceea România are un traseu descendent si decadent,din toate punctele de vedre,țara noastră nu are viitor!!!!